tiistai 19. joulukuuta 2017

Ultra Bra 16.12.2017 @Hartwall arena

Untitled
Elokuun lopusta asti odotettu päivä on nyt takana. Tuota päivää todellakin kannatti odottaa, koska oli tuo konsertti kyllä sen verran mahtava. Mulla oli aiemmin päivällä pää kipeä, joten pelkäsin että mitenköhän pystyn olemaan konsertissa, mutta onneksi nukkuminen ja lääkkeen ottaminen auttoivat niin, että illalla konserttiin mennessä pääkivusta ei ollut enää tietoakaan. Konsertti alkoi kahdeksalta, mutta me mentiin äitin kanssa areenalle jo puoli seitsemän paikkeilla. Silloin siellä ei ollut vielä juuri ketään, mikä oli hyvä asia, koska sain ostaa fanitavarani rauhassa ilman jonoja ja kaikkia fanituotteita oli vielä siinä vaiheessa jäljellä.

Ovet suureen saliin avattiin puoli kahdeksalta. Päästiin sinnekin ensimmäisten joukossa, koska oltiin jonotettu oven ulkopuolella niin kauan aikaa. En ole ikinä käynyt noin suuressa paikassa, joten ensimmäiset minuutit meni hämmästellessä paikan suuruutta. Olin aika sokkona syyskuussa varannut meille jonkinlaiset istumapaikat. Sokkona sen suhteen, että en yhtään tiennyt mitkä paikat olisivat hyviä ja joista näkisi lavalle. Meillä sattui kuitenkin olemaan tosi hyvä onni, koska nähtiin meidän paikoilta suoraan lavalle ja ei oltu kuitenkaan niin mahdottoman kaukanakaan loppujenlopuksi. Ja olihan siellä myös screenit, joiden kautta näki myös.
Untitled
Voi sitä taputusten määrää, kun Ultra Bra vihdoin ja viimein nousi kahdeksalta lavalle. En edes tiedä kuinka paljon tuolla oli ihmisiä, mutta keikka oli jokatapauksessa loppuunmyyty ja siellä oli varmasti tuhansia ihmisiä. Jo kesällä Provinssissa Ultra Bra teki suuren vaikutuksen muhun, mutta tämä konsertti teki vielä syvemmän vaikutuksen. Tämä johtuu varmaankin siitä, että vielä kesällä en tuntenut kuin pari laulua heiltä ja nyt lauantaina kaikki laulut olivat tuttuja yhtä lukuunottamatta. Lisäksi jousi- ja puhallinsoittimia oli otettu enemmän areenalle, mikä oli todella hienon kuuloista.

Konsertissa oli tasapuolisesti sekä suurimpia hittejä että myös sellaisia lauluja, joita ei olla aiemmin kuultu niin usein. Oli mukana jopa yksi sellainenkin laulu, jota Ultra Bra ei ollut koskaan aiemmin esittänyt livenä. Ensimmäisenä lauluna kuultiin Kroketti -albumin nimikkolaulu, eli Tule pelaamaan meidän kanssa krokettia ja heti tuon laulun myötä tunnelma nousi kattoon. Taustalla oli myös jättimäinen screen, jonka väri vaihtui jokaisen kappaleen myötä. Oli upea kuunnella Villiviini kappaletta, kun taustalla pyöri kahdenkymmenen vuoden takaisia itse kuvattuja pätkiä bändin jäsenistä.
Untitled
Bändi esiintyi kaikenkaikkiaan vähän yli kaksi tuntia ja se meni todella nopeasti. Tuntui siltä kuin konsertti olisi vasta alkanut ja sitten äkkiä se olikin jo lopussa. Taputimme heidät kaksi kertaa takaisin lavalle, samalla lailla kuin myös kesällä Provinssissa. Konsertti päättyi kauniiseen Pärnu -kappaleeseen, joka päätti myös kesäisen Provinssin keikan. Konsertissa kuultiin aikalailla kaikki ne laulut, jotka halusinkin kuulla, mutta olisin silti halunnut kuulla vielä ainakin Siilin ja Rubikin kuution.

Konsertin lopussa oli vähän ristiriitaiset fiilikset. Konsertti oli niin upea, että mun sanat ei edelleenkään riitä kuvaamaan sitä, mutta samalla myös hieman haikea, koska tämä oli kenties viimeinen kerta ikinä, kun Ultra Bra nousee esiintymään millekään lavalle. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että sain mahdollisuuden kuunnella Ultra Brata livenä kaksi kertaa, ensimmäisen kerran viime kesänä ja toisen kerran nyt.
DSC_0594

DSC_0595
Tuolta keikalta tosiaan ostin itselleni t-paidan, jonka etupuolella on Ultra Bran logo ja toisella puolella nuo areena keikkojen päivämäärät. Lisäksi ostin itselleni ison Ultra Bra julisteen, josta en nyt ottanut kuvaa ollenkaan, koska se on vielä avaamattomana rullana mun huoneessa. Suunnittelin ottavani sen tammikuussa Kaustiselle mukaan ja laittavani sen siellä sitten seinälle.

Lauantain konserttihan kuvattiin suorana C morelle, joten sunnuntaina katsoinkin sen jo sieltä uusintana ja muistelin lauantaisia fiiliksiä. Lisäksi Spotifyyn julkaistiin set list kaikilta keikoilta ja sitä soittolistaa onkin nyt tullut tämä alkuviikko kuunneltua lähes tauotta. Kiitos vielä kerran Ultra Bra uskomattoman hyvästä ja mahtavasta konsertista!

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Varmasti huikea kokemus! Itse en kyseisestä bändistä hirveästi perusta, mutta emmä kyllä radiokanavaakaan vaihda jos heidän biisi sieltä päättää ulos soida! :) Konsertit on silti aina upeita, vaikkei bändi olisikaan lemppari!

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli kyllä mahtava ja upea kokemus, varmaan kaikkein ikimuistoisin asia mun elämässä ylioppilaaksi pääsemisen rinnalla! Mäkään en aluksi niin hirveästi välittänyt Ultra Bran musiikista, mutta mitä enemmän kuuntelin, niin sitä enemmän tykästyin ♥ Mä oon ollut lähinnä festareilla kuuntelemassa artisteja ja bändejä, joten tämä oli ensimmäinen tällainen konsertti missä oon ikinä ollut ja oli kyllä aivan mahtavaa!

   Poista
 2. Kuulostaa tosi onnistuneelta reissulta! Mäkin käynyt pari kertaa Hartwall Areenalla katsomassa keikkaa ja se meininki siellä on kyllä ihan mahdoton joka kerta, varsinkin jos on täynnä sali. Kiva postaus jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää reissu ei olisi voinut olla onnistuneempi! :) Mikään ei kyllä voita sitä tunnetta, kun kaikki tuhannet ihmiset alkavat samaan aikaan taputtamaan ja huutamaan. Ei sitä vaan voi mitenkään sanoin kuvata :D Kiitti Ella ♥

   Poista
 3. Mä en myöskään oo koskaan fanittanut Ultra Brata, mutta on heillä muutama hyvä biisi ja tuo oli varmasti kokemuksena upea! :) Tietenkin harmi, jos he ei enää keikkoja tee, mutta ainakin pääsit näkemään ne kaksi kertaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksena todellakin yksi upeimmista! Ainakaan tällä tietoa uusia keikkoja ei ole luvassa, mutta eihän sitä toisaalta ikinä tiedä :D Jos vaikka sattuisi niin hyvä tuuri, että muutaman vuoden päästä he taas innostuisivat! Ja muistothan noilta keikoilta jää kyllä aina ♥

   Poista
 4. Vau tuo oli varmaan mahtava kokemus<3 Tosi kiva että ostit paidankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, upein ja mahtavin ikinä! ♥ Paitaa mä tuolta kaikkein eniten halusinkin, koska kesällä jäi festareilta kokonaan ostamatta ja en aiemmin omistanut minkäänlaista Ultra Bran paitaa :D

   Poista