perjantai 22. joulukuuta 2017

22. luukku: Joulun aakkoset

Luukku 22
Aikaisin herääminen - Eihän sitä jouluaattona voi pitkään nukkua kaikkien ihanien jouluohjelmien takia!

Bataattilaatikko - Me kokeiltiin viime jouluna ensimmäistä kertaa bataattilaatikkoa ja siitä tuli kertaheitolla mun suosikki joululaatikko. Tänäkin jouluna meillä tulee olemaan bataattilaatikkoa joulupöydässä!

Celsius asteet - Jouluaattoon kuuluu ehdottomasti se, että lämpötila menee pakkasen puolelle.

Disney leffat - Ei oo varmaankaan yhtä joulua mennyt niin, että en olisi katsonut jotain Disney leffaa. Ne on ihan parhaita  

Elokuvat - Laitan tähän nyt vielä ylipäätään elokuvatkin. Etenkin aattoiltana on ihana katsoa elokuvia.
DSC_0692
Fazer - Suklaan rakastajana tää on tottakai pakko ottaa myös mukaan tähän postaukseen! :-D Fazerin suklaata ei kyllä mun mielestä voita mikään.

Glögi - Glögiä alan juomaan jo marraskuun alussa ja en pysty kyllästymään siihen ollenkaan. Aattona joulupuuron kanssa juodaan glögiä ja sitten vielä toisen kerran lahjojen avaamisen jälkeen illalla.

Haudalla käynti - Meillä on tapana jouluruuan jälkeen viedä kynttilät isän ja Eino-papan haudoille. Haudalla on niin kaunista aina jouluna.

Ilo - Jouluna kaikki ovat iloisia! Iloitaan kaikista ihmisistä ympärillä.

Joulupukki - Kuuluu aika olennaisena osana varmaan suurimman osan jouluun :-D Tosin meillä tämä joulu on nyt ensimmäinen joulu yhdeksään vuoteen, kun Joulupukkia ei tule ollenkaan. Ollaan kai sitten kasvettu jo liian isoiksi.
DSC_0665
Koristeet - Koristeet todellakin tuovat jouluisen tunnelman koteihin. Koristeita ei kuitenkaan saa olla liikaa.

Lumi - Mä niin toivon, että tänä jouluna olisi lunta. Ainakin tällä hetkellä tuolla ulkona näyttää olevan ihan sopiva määrä lunta, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos ne ehtii sulamaan tässä parin päivän aikana.

Musiikki - Joululauluja on aina kiva kuunnella ja aattona tulee myös usein tv:stä erilaisia jouluisia konsertteja, joita on kiva katsoa.

Nauttiminen - Jouluna nautitaan ruuasta, toisten ihmisten seurasta, musiikista ja ylipäätään tunnelmasta!

Oikea kuusi - Meillä on vain yhtenä jouluna ollut tekokuusi ja sen jälkeen se on ollut varastossa pölyttymässä. Oikea kuusi se olla pitää, ehdottomasti.
DSC_0452
Paketointi - Lahjojen paketointi on niin hauskaa! Joululaulut soimaan vaan taustalle, niin on todella jouluinen fiilis.

Q - Siis ihan vaan se kuu, joka loistaa tuolla taivaalla.

Ruoka - Mainitsen ruuan nyt jo toisen kerran, mutta pakko koska jouluruuat on vain niin hyviä! :-D

Sauna - Minä, joka en yleensä ikinä käy saunassa, rakastan jouluaamuna saunaan menemistä! Heti joulupuuron syömisen jälkeen koittaa joulusauna.

Tontut - Ne on niitä pieniä Joulupukin apulaisia, jotka raportoivat joulupukille, onko joku ollut tänä vuonna kiltti vai tuhma. Meillä on kotona myös paljon tonttukoristeita.
DSC_0349
Ulkoilu - Ei sitä koko aikaa sisälläkään viihdy. Jos sää on hyvä, saatan mennä jouluaattona pienelle kävelylle.

Valot - Jouluvalot tuovat jouluisen tunnelman kotiin.

Walking in the air - Tämä on niin upea laulu, joka soi aina Lumiukko elokuvan lopussa. Tämä laulu on yksi mun kestosuosikeista.

Xmas - Joulu nyt vaan on niin ihanaa aikaa  

Yöpuku - Taisinkin jossain postauksessa muistaakseni mainita, että joka joulu oon saanut yöpuvun joululahjaksi. Nämä joululahjaksi saadut yöpuvut on aina niin ihania ja käytän niitä ympäri vuoden.
DSC_0322
Zzzz.. - Aatonaattona mennään suhteellisen aikaisin nukkumaan, että jaksaa aattoaamuna sitten herätä mahdollisimman aikaisin. Aattoiltana (vai pitäisikö sanoa, että paremminkin yöllä) mennäänkin sitten myöhään nukkumaan.

Å - Nyt täytyy kyllä myöntää, että tähän kirjaimeen en keksinyt mitään järkevää, sori :-D

Ähky - Kaikkien herkkujen syömisen jälkeen tuntee olevansa ihan ähkyssä, mutta silti ihan pienen hetken päästä sitä jaksaa taas kummasti syödä lisää ja sitten ollaan taas ähkyssä :-D

Ö - Tämänkin kirjaimen kohdalla aivot valitettavasti lyövät ihan tyhjää, vaikka kuinka yritän miettiä. Mutta eiköhän noissa muissa aakkosissa ollutkin jo tarpeeksi!

Siis näitä kohtia oli oikeasti yllättävän vaikea keksiä! Tätä oli kuitenkin tosi kiva kirjoittaa ja tehdä. Onko sulla samoja aakkosia kuin mulla ja oletko itse tehnyt omaan blogiisi samanlaisen postauksen? :-)

4 kommenttia:

 1. Joitain samoja meidän aakkosista löytyykin, kuten kerkesitkin jo huomaamaan! :) En malta oottaa, että pääsen maistamaan bataattilaatikkoa kun se kerta on noin hyvää. Oikea kuusi on aivan ehdoton! Eihän tekokuusesta edes tule sitä ihanaa kuusen tuoksua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhtäläisyyksiä meidän aakkosista kyllä löytyy :D Mä vannon, että tuut rakastumaan bataattilaatikkoon heti ensimmäisellä haarukallisella! Tai ainakin niin mulle kävi viime vuonna :D Joo, oikean kuusen tuoksu on aivan ihana ja se on jouluna ihan ehdoton ♥

   Poista
 2. Jos tekisin tämän, niin kyllä varmaan ois aika kopio sun omasta, koska joo siis kaikki kolahtaa näissä;D Ihana postausidea, en ole itse vielä toteuttanut edes Elämäni aakkosia, koska se tuntuu vaikeelle. Tää joulun aakkoset ois helpoin toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Mä tein heti tämän blogin alussa huhtikuussa Elämäni aakkoset ja mustakin tuntuu, että tähän oli paljon helpompi keksiä kohtia. Mutta toteuta ihmeessä vaikka molemmat! ;)

   Poista