sunnuntai 10. joulukuuta 2017

10. luukku: Top 5 jouluelokuvat

Luukku 10
Joulu ilman elokuvia ei tunnu ollenkaan joululta. Yleensä en hirveästi ehdi/jaksa katsoa elokuvia, vaan oon enemmänkin tv-sarjojen ystävä. Nämä viisi joululeffaa on kuitenkin pakko katsoa joulukuun aikana, ehkä jopa useammankin kerran. Tässä tulee siis mun joululeffa suosikit!
Yksin kotona
1. Yksin kotona
Siis tää on ehdoton lemppari. Jännä, että pienenä en tykännyt näistä elokuvista juuri ollenkaan, mutta nyt vanhempana oon tykästynyt näihin tosi paljon. Valitettavasti mulla on omana näistä elokuvista vain yksi, mutta loput oon sitten katsonut jostain netin kautta. Takaan, että näitä leffoja katsoessa et voi olla nauramatta. Jos nämä leffat ei tuo joulufiilistä, niin ei sitten mitkään!

Kevin McCallister on lähdössä perheensä kanssa Ranskaan jouluksi. Kevinistä tuntuu, että hän on kaikkialla tiellä eikä kukaan ole huomaavinaan häntä. Saatuaan aikaiseksi riidan muiden sukulaistensa kanssa, hän toivoo ääneen, että muut lähtisivät eivätkä enää koskaan palaisi. Seuraavana aamuna herra ja rouva McCallister huomaavat nukkuneensa pommiin ja kaikessa hötäkässä unohtavat Kevinin kotiin, minkä rouva McCallister tajuaa vasta lentokoneessa. Kevin nauttii yksinäisyydestä, muttei kauan sillä lähistöllä hiiviskelevät murtovarkaat Marv ja Harry. Kevinin on tehtävä strategia, jolla pysäyttää roistot ja pelastaa talo.
The grinch
2. How The Grinch Stole Christmas
Tää oli pitkään sellainen tykkäänkö vai enkö tykkää leffa ja pienenä taisin jopa vähän pelätä tuota hahmoa, eikä kyllä mikään ihme. Viime vuonna katsoin kuitenkin leffan ihan kokonaan loppuun asti ensimmäistä kertaa elämässäni ja tykästyin kovastikin. Katsoin tämän viime vuonna joululoman loppupuolella vielä toisenkin kerran :-D

Elokuva kertoo suurella vuorella asuvasta peikosta, Grinchistä, joka vihaa joulua sydämensä pohjasta. Vuoren juurella sijaitsee kylä, jonka kaikki asukkaat rakastavat joulua, mutta he pelkäävät Grinchiä ja välttävät hänestä puhumista. Pikkuinen Cindy Lou ymmärtää Grinchin vihan joulua kohtaan ja päättää pyytää Grinchiä juhlimaan joulua yhdessä kyläläisten kanssa.
Niko lentäjänpoika
3. Niko lentäjänpoika
Ja nimenomaan tämä ensimmäinen osa. Kaikissa leffoissa tuppaa olemaan niin, että ensimmäinen osa on kirkkaasti se kaikkein paras. Näissä joululeffoissa muhun iskee jostain syystä paljon paremmin tällaiset animoidut leffat. Suosittelen kyllä katsomaan tämän, jos ette ole vielä jostain syystä katsoneet.

Niko, pieni poropoika, uskoo isänsä olevan yksi Joulupukin Lentojoukkojen lentävistä poroista, vaikkei ole koskaan isäänsä nähnyt. Hänen unelmansa on tulla ihailemansa isänsä kaltaiseksi lentäväksi poroksi korkeanpaikankammosta huolimatta, mutta kotilauma ei hyväksy Nikon unelmaa. Nikon ainoa tuki ja apu on iäkäs liito-orava Julius, joka pitää pientä poroa omana poikanaan. Niko päättää luopua laumastaan ja lähteä etsimään isäänsä yhdessä Juliuksen ja Wilma lumikon kanssa.
Joulutarina
4. Joulutarina
Pahoittelut pienestä kuvasta, mutta netistä oli tosi vaikea löytää isompaa kuvaa. Mutta tosiaan siis, en vaan voi tarpeeksi ylistää tätä leffaa. Niin ihana ja koskettava  Elokuvassa siis tosiaan kerrotaan miten Joulupukista tuli Joulupukki. Olen lukenut tämän myös kirjana ja se oli myös tosi hyvä.

Elokuva sijoittuu vuosisatojen takaiseen Lappiin, jossa Nikolas-poika jää orvoksi vanhempien ja pikkusisko Aadan hukuttua järveen. Sen jälkeen hän joutuu asumaan vuorotellen kylän perheissä aina vuoden kerrallaan, joulusta seuraavaan jouluun. Ensimmäisen vuoden aikana hän ystävystyy Eemelin kanssa, josta tulee hänen paras ystävä. Nälkävuosien koittaessa hän jää Iisakki-nimisen erakon oppipojaksi, ja he alkavat yhdessä vaalia joululahjaperinnettä.
Joulupukki ja noitarumpu
5. Joulupukki ja noitarumpu
Viimeisenä vaan ei suinkaan vähäisimpänä Joulupukki ja noitarumpu! Mun jouluaaton perinteisiin kuuluu aina tämän katsominen tv:stä ja rakastan tätä niin paljon. Jos tämä tulee jouluaattona alkuillasta, mulla on kauhea kiire hautausmaalta tulla kotiin, että ehdin varmasti katsomaan tämän ihan alusta alkaen :-D

Lukiessaan lahjatoiveita Joulupukki saa erikoisen kirjeen ja kaikki olettavat sen sisältävän joululahjatoiveen Vekara-nimiseltä pojalta. Joulupukki ei saa kuvasta selvää, joten hän Nooran ja Villen kanssa päättää käydä näyttämässä kuvaa mestaritontulle. Samaan aikaan kylässä tapahtuu kummia, kun Joulupukkia vainoavat erilaiset oudot onnettomuudet. Paljastuu, että onnettomuuksien takana on shamaani. Miksi tämä shamaani oikein vainoaa Joulupukkia?


 Vielä huomiseen asti teillä on aikaa käydä linkkaamassa bloginne tähän postaukseen, minkä jälkeen arvon postauksen voittajat! Onko teillä jotakin ehdotonta joululeffasuosikkia?

10 kommenttia:

 1. Ihania leffoja! <3 Mun kestolemppari joululeffat on Holiday ja Love actually <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Love actuallya en oo koskaan nähnyt, mutta Holiday on kyllä kans tosi hyvä leffa! ♥

   Poista
 2. Mä tykkään noista kaikista elokuvista! :) Noitarumpu on ollut pienestä saakka mun suosikki<3 Yksin kotona elokuvat on aina hauskoja ja tuo joulutarina on niin koskettava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihania kaikki ♥ Noitarumpu pysyy mun kestosuosikkina varmaan läpi elämän, koska siinä on sitä jotain ♥ Joulutarinan katsominen taisi viime vuonna jäädä multa välistä, mutta tänä vuonna se on kyllä taas pakko kattoa ehdottomasti!

   Poista
 3. Joulutarina on mun lemppari<3 Ja Joulupukki ja noitarumpu myös! :D

  VastaaPoista
 4. Nää leffat oon tainnut jokaisen nähdä useammankin kerran, mutta joulutarina on kyllä ihan lemppari! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi ihana ja koskettava elokuva ♥

   Poista