keskiviikko 13. joulukuuta 2017

13. luukku: Kuulumisia

Luukku 13
Siirrytään nyt hetkeksi vähän arkisimpiin postauksiin, koska tajusin, etten ole pitkään aikaan päivitellyt kunnolla kuulumisiani tänne! Mun mielestä on myös kiva kirjoittaa vaihteeksi tällaista rennompaa postausta tänne, jota en hirveästi ole suunnitellut etukäteen. Tosiaan, viime viikolla mulla loppui kahden kuukauden mittainen työharjoittelu päiväkodilla. Voitte vaan kuvitella kuinka vaikeaa perjantaina oli lähteä pois päiväkodilta, kun tiesi, ettei tule sinne enää maanantaina palaamaan.

Mun luokanvalvoja kertoi mulle pari viikkoa sitten päiväkodilla käydessään, että mun on mahdollisuus nyt ensi keväänä mennä vielä viideksi viikoksi päiväkodille ja suorittaa sen jälkeen näyttö siellä. Ensin en ollut ollenkaan varma mitä teen asian suhteen, mutta viime viikolla päätin sen, että mä todellakin palaan sinne nyt keväällä, koska siellä oli niin mahtavaa. Maltan siis tuskin odottaa kevään työharjoittelujaksoa, että pääsen takaisin tuonne päiväkodille!
Untitled
Koska perjantai oli viimeinen päivä päiväkodilla, luonnollisesti mulla oli myös arviointikeskustelu samana päivänä. Jännitin tätä niin paljon etukäteen, mutta kaikki menikin loppujenlopuksi ihan hyvin. Sain kehuja, mutta myös rakentavaa kritiikkiä, josta otan varmasti opikseni sitten keväällä seuraavan työharjoittelujakson aikana. Oon perusluonteeltani aika ujo ja sen huomaa esimerkiksi siitä, että en työharjoittelun aikana juurikaan uskaltanut puhua vähän vieraimmille vanhemmille samalla tavalla kuin tutuille. Tässä onkin yksi kehittämiskohde ensi kevään työharjoittelua varten!

Maanantaina mulla olikin sitten vapaapäivä ja käytin sen hyödyksi menemällä parturiin. Edellisestä parturissakäyntikerrasta olikin jo melkein kolme kuukautta, joten olikin jo aika saada juurikasvu piiloon ja saada vähän leikattua huonoja latvoja pois. Meinasin ensin, että olisin värjännyt vielä vähän vaaleammaksi hiuksiani, mutta pysyin sittenkin tässä tutussa ja turvallisessa sävyssä. Maanantai illan sitten käytinkin pakkaamiseen, kun eilen tulin takaisin tänne Kaustiselle.
Untitled
Eilen sitten lähdinkin aikaisin aamulla ajelemaan kohti Kaustista ja huhhuh, kun olikin huono ajokeli. Lunta satoi niin paljon, ettei eteensä meinannut nähdä ja kaikenlisäksi mulla on tosi huonot talvirenkaat autossa, joten sain ihan kunnolla keskittyä siihen ajamiseen, etten olisi löytänyt itseäni ojan pohjalta. Pääsin kuitenkin turvallisesti perille. Täällä asuntolalla on ilmeisesti meidän työharjoittelun ajan ollut joitain muita, koska huoneen oven avatessani huomasin jotain nestetahroja mun huoneen lattialla. Kävinkin sanomassa tästä heti opiston henkilökunnalle ja he lupasivat selvittää asian, että kuka täällä on sotkenut.

Eilinen päivä oli aika tylsä oppituntien suhteen. Ensin käytiin kuulumiset läpi työharjoittelun ajalta ja sitten sen jälkeen alettiin suunnittelemaan meidän ylihuomista joulujuhlaa. Meidän joulujuhla järjestetään kirkossa ja jokaisen lastenohjaajaopiskelijan on tarkoitus olla siellä kirkossa osallisena jotenkin. Mun kohdalle tuli sitten esirukouksen lukeminen. Onneksi ei sentään tarvitse sitä itse kirjoittaa, koska se olisi tuonut ihan liikaa paineita.

Loppuviikko meneekin sitten joulujuhlaharjoituksissa ja lisäksi käydään opon kanssa läpi tätä meidän mennyttä työharjoittelujaksoa. Lauantaina aikaisin aamulla otetaankin sitten suunnaksi Helsinki ja Ultra bran konsertti! Siis ihan uskomatonta, että se päivä on täällä vihdoin ja viimein! Muistan, kun lippuja tilatessa päiviä konserttiin oli jäljellä yli 100 ja nyt niitä on enää 3 jäljellä! Muttamutta, kertokaas mitä teille kuuluu? :-)

8 kommenttia:

  1. Tosi kiva, että tykkäsit noin paljon olla päiväkodissa töissä ja pääset sinne vielä uudestaankin keväällä! Onnea ton ujouden voittamiseen! Se on kyllä varmasti mahdollista, kun tiedostatkin sen itse. Mulla on nyt kauheesti kokeita vielä ensi viikolla tiedossa vaikka ei ole edes koeviikko ja huomenna on ysiluokkien tutustuminen lukioon. Näiden lisäksi on vielä siskoni valmistujaiset viikonloppuna. Kauheasti tekemistä siis juuri ennen joululomaa, mutta onneksi pian se loma alkaakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä oikein ihanaa olla tuolla työharjoittelussa, etenkin kun siellä viihtyi ja oli mukavaa. Työharjoittelu saattaisi tuntua pitkältä, jos ei tykkäisi ollenkaan siitä työpaikasta tai tulisi toimeen muiden siellä työssäkäyvien kanssa. Otinkin jo tosiaan ensimmäisen askelen tuon ujouden kanssa nyt syksyllä, kun menin sellaiseen kouluun, josta en aiemmin tuntenut ketään ja vielä asumaankin tänne asuntolaan ennestään vieraiden ihmisten kanssa :D Ja harjoitteluiden myötä varmaan petraannun tässä asiassa vielä enemmän! Voi ei, onnea noihin kokeisiin! Tiedän että sä selviät niistä varmasti ♥ Se päivä, kun ysiluokkalaiset tulivat tutustumaan lukioon, kuului mun lemppareihin :D Oli niin hauska nähdä tuttuja kasvoja, joita ei ollut nähnyt vuoteen tai pariin. Toivottavasti teillä tulee olemaan onnistuneet valmistujaisjuhlat! :) Mulla alkaa huomenna kolmen viikon joululoma, ihanaa ♥

      Poista
  2. Kiva lukea kuulumisiakin välillä! :)
    Mä en malta odottaa ensi viikkoa kun pääsen laittamaan hiukset kuntoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! :) ♥ Se on kyllä ihana tunne, kun näkee parturin jälkeen hiukset, kun juurikasvu on kokonaan pois ja mallikin on taas se sama entisensä :D

      Poista
  3. Todella kiva lueskella välillä kuulumisiakin joulukalenterissa. Ehdottomasti kevyempi postaus tekee hyvää;) Hmm mä kun aloitin amiskassa opiskelemaan niin olin ujo! Oikeastaan superujo asiakaspalvelutilanteissa ja vähän ujo muuten, mutta siinä sitä kasvaa ja kehittyy ja arvaa mitä, ujous on kokonaan tiessään ja ei vaan työtilanteessa, vaan ylipäätään perus elämässäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, ihanaa kuulla, että tykkäät! :) ♥ Joo, kyllä siitä ujoudesta varmaan pääsee pikkuhiljaa eroon, kun vaan uskaltaa mennä vähän oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, asian kuin asian kanssa. Ja pitää vain rohkaista itseään kaikissa vähän haasteellisimmissakin tilanteissa!

      Poista
  4. Mäkin oon sitä mieltä että peruskuulumispostaus on hyvä lisä tähän väliin! :) Ihan huippua että pääset taas keväällä sinne päiväkotiin, tosi ihana mahdollisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että postaus oli mieluinen! :) Munkin mielestä aivan ihanaa, että pääsen muutaman kuukauden päästä tuonne uudestaan, etenkin kun matkaakin on vain 4 kilometriä meiltä kotoa tuonne päiväkodille!

      Poista