tiistai 19. joulukuuta 2017

19. luukku: Aamurutiinit

Luukku 19
Mä mietin pitkään, että tekisinkö postauksen mun aamu- vai iltarutiineista, mutta tulin siihen lopputulokseen, että aamurutiineista on huomattavasti helpompi kirjoittaa kuin iltarutiineista. Oon siis tehnyt tämän aamurutiinit postauksen asuntolassa asumisen pohjalta. Kotonakin teen kyllä suunnilleen samanlaiset asiat, mutta vähän eri aikataululla. Pääsette siis tämän postauksen myötä tutustumaan myös vähän asuntola arkeen!

7.45 Herätyskello soi
Kun menin syksyllä asuntolaan, tuntui tosi ihanalta saada nukkua 45 minuuttia pidempään kuin kotona normaalina kouluaamuna. Joskus saatan vielä torkuttaakin tasan kahdeksaan asti :-D

7.50 Suihkussa käynti
Jos saan itseni ylös sängystä heti kun herätyskello soi, menen suihkuun näihin aikoihin. Asuntolassa on helppo käydä aamulla suihkussa, kun suurin osa asukkaista käy suihkussa jo illalla, joten jonoa ei ole aamuisin ollenkaan. Mun on pakko käydä aamulla suihkussa, koska muuten mun hiukset olisivat koko päivän ihan järkyttävän näköiset.
Aamurutiinit 01
8.00 Hiusten kuivaaminen ja meikkaaminen
Mulla on onneksi niin ohuet ja lyhyet hiukset, että ne on aika nopeasti kuivat. Meikkaamiseen mulla ei myöskään mene mitenkään hirveästi aikaa, koska laitan vain luomiväriä ja vähän ripsaria. Joskus saatan laittaa myös huulipunaa, mutta käytän sitä kuitenkin harvemmin koulussa.

8.20 Kännykän selaaminen
Tässä vaiheessa aamua mulla on aika pysähtyä selaamaan kännykkää. Selailen instan, snäpit ja wapin uusimmat jutut läpi ja viimeisenä katson facebookin, jos siihen jää vielä aikaa.

8.30-8.40 Aamupala
Meille järjestetään aamupala opiston alakerrassa ja mennään sinne muiden asuntolalla asuvien kanssa aina samaan aikaan. Tämä aika vähän vaihtelee sen mukaan, miten kukakin on valmis, mutta yleensä mennään siinä vähän puoli yhdeksän jälkeen. Opistolla on useita vaihtoehtoja, joista saa valita mitä syö. On puuroa, muroja, jogurttia, leipää, kananmunaa jne. Jokaiselle löytyy kyllä varmasti jotakin.
Aamurutiinit 02
9.00 Yläkertaan meneminen
Oon tunnetusti maailman hitain syömään, oli sitten kyse mistä ruuasta tahansa. Yleensä oon kuitenkin yhdeksään mennessä valmis ja silloin menemme jo yläkertaan odottelemaan opettajan tuloa ja tunnin alkua. Luokan ulkopuolella keskustellaan luokkalaisten kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä.

9.15 Ensimmäinen tunti alkaa
Virallisesti meidän koulupäivä alkaa kyllä yhdeksältä, mutta lähes poikkeuksetta joka aamu meidän opettajat tulee avaamaan meille luokan ovet vasta vartin yli. Muutenkin meidän opistolla on tapana, että tunnit alkaa viidentoista minuutin viiveellä :-D En tiedä mistä tää on oikein tullut.

Ja tästäpä mun päivä sitten lähteekin etenemään omalla tietyllä kaavallaan. Onko teillä samanlaisia aamurutiineja kuin mulla? Entä kiinnostaisiko teitä jossain vaiheessa nähdä myös postaus mun iltarutiineista?

Osa postauksen kuvista lainattu pexels.com sivulta.

12 kommenttia:

 1. Täällä yksi, joka on halukas kuulemaan myös iltarutiinit! :) Tosi kiva postaus muutenkin ja on aika samanlaiset rutiinit mitä mullakin arkena, mutta heräät vain myöhempään (voi kun itekin saisin niin myöhään nukkua).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltarutiineista on ihan varmasti tulossa jossakin vaiheessa postaus :) Olinkin syksyllä niin innoissani ja onnellinen siitä, että saan nukkua noinkin myöhään. Lukio aikana kun piti herätä viimeistään puoli seitsemältä, jos meinasi ehtiä ajoissa kouluun :D Nykyään tuokin aika saattaa joskus tuntua liian aikaiselta, hahah :D

   Poista
 2. Joo ehdottomasti kiinnostaa iltarutiinit! Nää on tosi mielenkiintoisia :) Mun aamu menee kaavalla herääminen-aamutoimet-pukeminen-meikkaaminen-syöminen ja eikun ajamaan kouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään lukea aina tällaisia postauksia! :) Kuulostaa aikalailla samanlaiselta kuin mun aamurutiinit lukioaikaan, paitsi meikkaaminen ja syöminen olivat toisin päin :D

   Poista
 3. Tosi kivasti toteutettu tää! Aamusuihku virkistäs kyllä mukavasti, mutta sen takia pitäs itellä herätä jo paljon ennen seitsemää D: Tosi kiva, että saatte opistolta aamupalat! Kuulostaa kans tosi hyvältä ja runsaalta aamupalalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! :) ♥ Suihkussa käyminen aamulla kyllä oikeasti piristää ja herättää ihan varmasti :D Mulla on tosiaan onneksi niin lyhyet hiukset, että niiden kuivamisessa ei mene kauaa aikaa ja sen takia voinkin nukkua ihan huoletta jopa kahdeksaan asti. Oon niin onnellinen siitä, että aamupalaa ei tarvitse itse tehdä tai maksaa, koska musta tuntuu että silloin tulisi syötyä paljon huonommin ja epäterveellisemmin. Tuossa on myös se hyvä puoli, että joka aamu saa syödä jotain muuta aamupalaksi kuin edellisenä päivänä, mikäli haluaa :)

   Poista
 4. Kyllä nuo iltarutiinitkin kiinnostaa!:) Hei mä oon uudempi lukija niin en tiennyt että asut asuntolassa, tosi mielenkiintoista! Samaa mietin kun Sinikin, ihanan runsaan kuuloinen aamupala siellä ja mahtava että sieltä saa aamupalan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltarutiinit postaus siis tulossa jossakin vaiheessa, kunhan ehdin sellaisen kirjoittaa :) Joo, mä tosiaan tänä syksynä muutin asuntolaan asumaan, kun ajattelin että helpompi asua jo valmiiksi opistolla kuin ajaa joka aamu ja ilta 45 kilometriä yhteen suuntaan :D Ja muutenkin kiva asua viikot toisella paikkakunnalla! Tuo aamupala on kyllä tosi suuri plussa ja siitä ei tarvitse maksaa yhtään ylimääräistä, se sisältyy huoneen hintaan :)

   Poista
 5. Kyllä kiinnostaa iltarutiinitkin :) Mulla itelläni ei ole kunnon aamurutiineja lainkaan, koska riippuu päivästä miten nouseminen sujuu.

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistäkin tulossa postausta jossakin vaiheessa :) Mulla on iltarutiinien kanssa vähän sama juttu. Tai siis teen toki samat asiat joka ilta, mutta niiden aika vaihtelee välillä aika radikaalistikin :D Esimerkiksi opistolla teen kaikki asiat ihan eri aikaan kuin mitä kotona tekisin normaalisti :D

   Poista
 6. Mä oon myös aamulla ihan älyttömän hidas syömään! :D En vaan tajua mikä siinä on, mutta kai oon vaan aina niin unessa aamuisin haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina tosi hidas syömään, mutta varsinkin aamuisin :D Leivän syömisessä ja kahvinkin juomisessa saattaa kaikkein hitaimpana aamuna mennä melkein puoli tuntia, huoh :D En tosiaan tiedä, miten itseään saisi edes vähän nopeutettua syömisessä.. :D

   Poista