keskiviikko 20. joulukuuta 2017

20. luukku: Mitä joulu merkitsee minulle?

Luukku 20
Joulu merkitsee mulle rauhoittumista ja perheen kanssa yhdessä vietettyä aikaa. Se merkitsee ihanaa tunnelmaa. Mä oon aina tykännyt joulun tunnelmasta. Siinä on ehdottomasti jokin taika, jota ei muuhun aikaan vuodesta voi tuntea. Joulun aikaan tykkään käpertyä viltin alle lukemaan hyviä kirjoja. Tykkään toki muutenkin lukea, mutta jouluna on aivan ihana vain olla ja keskittyä siihen kirjaan, jota lukee. Joulu merkitsee mulle myös hyvää ruokaa ja muita herkkuja. Kinkku, laatikot, tortut, piparit ja glögi on mun lemppariasioita joulussa. Muut alkavat jo Tapaninpäivänä kyllästymään jouluruokiin, mutta mä voisin syödä niitä lähes tauotta.

Viihdyn muuten paljon omissa oloissani, mutta jouluisin haluan nauttia yhdessäolemisesta. Käydään joulusaunassa, katsotaan jouluisia ohjelmia, syödään jouluruoka, kuunnellaan joululauluja, käydään viemässä haudalle kynttilöitä, jaetaan ja avataan lahjat yhdessä. Jos saadaan joululahjaksi uusia lautapelejä, pelataan niitä päivän päätteeksi yhdessä. Jouluna vallitsee iloinen tunnelma. Sukulaiset soittelevat toisilleen toivottaen hyvää joulua. Facebook ja instagramikin ovat täynnä hyvän joulun toivotuksia. Näitä asioita joulu mulle merkitsee. Mitä se sulle merkitsee?

Halusin vaihteeksi tehdä vähän lyhyemmän postauksen. Tämän luukun julkaiseminen jäikin vähän myöhemmälle tänään, mutta olin päivällä viemässä joululahjoja sukulaisille ja nyt illalla kävin vielä katsomassa isoäitiä vanhainkodissa ja sielläkin oli vieraita, joten siellä menikin odotettua kauemmin. Kivaa keskiviikko iltaa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Joulu merkitsee myös mulle henkilökohtaisesti aika samoja asioita, joita luettelit jo postauksessa :). Joululahjojen avaaminen ja saaminen on kuitenkin se ihan kaikista paras juttu mitä aina jaksaa odottaa innolla! Myöskin oloasuissa ja yökkäreissä hengailu on ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjojen antamista ja avaamista jännittää kyllä kaikkein eniten päivän aikana :D Etenkin antamista, koska sitä alkaa helposti miettimään, että tykkääkö lahjan saajat siitä lahjasta, jonka on heille ostanut. Mäkin vaihdan "normaalit" vaatteet vasta sitten kaikkien lastenohjelmien ja joulusaunan jälkeen, mutta siihen asti oon vaan yökkäreissä :D

   Poista
 2. Joulu merkitsee mulle tunnelmaa, rentoutumista, rauhoittumista, läheisiä ja kiitollisuutta<3 Eli aikalailla samoja juttuja taas kun sulla, kiva tää postausidea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania juttuja ♥ Kiitollisuus on kyllä tosi tärkeä asia jouluna ja ihan noin muutenkin. Kiva, että tykkäsit tästä postauksesta! :)

   Poista
 3. Kyllä se vaan merkkaa sitä läheisten kanssa yhdessä oloa, rauhoittumista ja rentoutumista.:) Samalla linjalla mennään kuin sinäkin. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania ajatuksia! ❤ Minulle joulu merkitsee rauhoittumista, yhdessä oloa ja tunnelmaa. Vietetään myös samalla tavoin aikaa yhdessä kuin mitä myös luettelit, lautapelit ovat kovastikin läsnä jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Roosa! ♥ Lautapelejä on kyllä hauska pelata yhdessä sitten illan päätteeksi :D Etenkin kun meillä tuppaa tuo yhteinen aika olla aika kortilla meidän perheessä nyt kun asun viikot muualla.

   Poista
 5. Oletko koskaan ajatellut, että joulusta tekee merkittävän se, että siinä on mukana myös ne kaikki aikaisemmat joulut. Vahvasti on mukana henkilöt, joita ei enää ole. Itse ajattelen sen näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä varmasti ihan totta! :) Meillä tosin on aina ollut niin, että jouluisin on ollut koolla vain ja ainoastaan perhe, joten en sillä lailla osaa kaivata ketään ns. "ylimääräistä" siihen mukaan. Hyvä ajattelutapa ♥

   Poista