sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

20 kysymystä - Millainen bloggaaja olen?

Ihana Niina haastoi mut tällaiseen kivaan haasteeseen, jossa on 20 kysymystä bloggaamiseen liittyen. Ei tarvinnut kauaa miettiä otanko haastetta vastaan vai en, koska mä tykkään tosi paljon kaikista haasteista! :-)

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
- Silloin, kun ihan ensimmäisen blogini aloitin, aloitin sen koska muillakin oli blogi, eli oli pakko mennä massan mukana. Tämän nykyisen blogin aloitin silloin vuosi sitten, koska edellinen blogi ei enää tuntunut ollenkaan omalta, eikä sinne myöskään ollut ilmestynyt uutta postausta pitkään aikaan. Lisäksi aktivoiduin valokuvauksen kanssa ja halusin mun valokuvia edes joidenkin näkyville ja blogi oli mun mielestä paras paikka kuvien esittelemiselle.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
- Sen ensimmäisen blogin aloitin keväällä 2012, eli bloggaamista on periaatteessa takana kuusi vuotta. Tässä välissä on kuitenkin ollut myös pitkiä taukoja, joten ihan näin kauaa en ole yhtäjaksoisesti blogannut :-D

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
- Luokittelen mun blogin lifestyle blogiksi, vaikka täällä on aika monipuolisesti erilaisia postauksia. Pidän tätä blogia aika rennolla meiningillä ja mä myös toivon, että se näkyy myös postauksissa. En siis välttämättä käytä postausten suunnitteluun niin paljon aikaa kuin jotkut muut bloggaajat, vaan kirjoitan postauksia aika spontaanistikin välillä.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
- Ihanteellinen määrä olisi 3-4 postausta viikon aikana, mutta nyt viime aikoina en ole pysynyt tuossa määrässä kaikkien kiireiden takia. Viime aikoina oon pyrkinyt kuitenkin siihen, että vähintään yksi postaus ilmestyisi viikon aikana. En siis ota stressiä siitä, vaikka tuo 3-4 postausta viikossa ei ilmestyisi.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
- Se riippuu vähän postauksen aiheesta. Useimmiten kyllä kirjoitan tekstin ensin ja sitten vasta otan kuvat, koska se on helpompaa. Instagram postauksien kuvat on tietysti otettu ennen tekstin kirjoittamista.

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?
- Muiden blogeista pitkälti. Lisäksi mulle unettomat yöt on tosi inspiroivia, koska aina silloin mulle tulee parhaimmat postausideat itselle mieleen. Mulla onkin yöpöydän laatikossa vihko, johon nousen usein yöllä kirjoittamaan ylös postausideoita.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
- Yleensä illalla. Iltaisin mulla on eniten aikaa kirjoittaa, koska päivät oon joko koulussa tai työharjoittelussa ja aamuisin mulla ei todellakaan ole aikaa blogille.
DSC_0769
8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.? 
- Jos en joka päivä, niin vähintään joka toinen päivä. Kuvia otan kerran viikossa (otan siis kerralla yhden viikon postauksien kuvat), mutta kommentteihin vastailen joka toinen päivä suunnilleen. Postauksia luonnoksiin kirjoittelen tosi usein, koska jos oon saanut jonkin postausidean, haluan mahdollisimman pian päästä luonnostelemaan sitä.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä? 
- Oon tosi aktiivinen blogien lukija ja tällä hetkellä mulla onkin reippaasti yli sata blogia lukulistalla :-D Eniten muhun iskee lifestyle blogit, mutta tykkään lukea myös vähän syvällisempiäkin kirjoituksia. Oikeastaan oon blogien suhteen aikalailla kaikkiruokainen, mutta ainoa kategoria, mikä ei muhun oikein iske, on hevosblogit, koska en itse ole hevostyttö :-D

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi? 
- Sanotaanko vaikka niin, että mitä yksinkertaisempi, sen parempi. Tykkään varsinkin sellaisista blogeista, joissa on tosi yksinkertainen fontti, koska vähän erilaisemmista fonteista on mun mielestä tosi vaikea saada selvää. Lisäksi kiinnitän aika usein huomiota myös oikeinkirjoitukseen. Jos kirjoitusvirheitä oikein vilisemällä vilisee tekstissä, en liity lukijaksi.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa? 
- Lukijoiden kanssa vuorovaikutuksessa oleminen, kirjoittamisessa ja valokuvaamisessa kehittyminen sekä uusiin ihmisiin tutustuminen! Itse ainakin koen, että oon kehittynyt kirjoittamisessa ja valokuvaamisessa tosi paljon ihan vain blogin ansiosta. Ja koska oon muutamassakin bloggaajat ryhmässä WhatsAppissa, niin niiden kautta on päässyt tutustumaan myös uusiin ihmisiin  

12. Entä kolme huonointa asiaa? 
- Apua, en mä keksi mitään huonoja juttuja bloggaamisesta :-D Tai noh, ehkä se että jotkut luulevat, että anonyyminä saa sanoa ihan mitä tahansa. Mä en onneksi ole saanut oikeastaan ollenkaan negatiivisia kommentteja anonyymeiltä näiden vuosien aikana, mutta muiden blogissa olen törmännyt välillä tosi ilkeisiinkin kommentteihin. Toisena huonona puolena voisin kyllä mainita sen, että välillä aikaa ei mitenkään riitä bloggaamiseen niin paljon kuin haluaisi.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin? 
- Tottakai, mä suorastaan rakastan kommentteihin vastaamista!  Mun mielestä se kommentteihin vastaaminen on tosi tärkeää blogia kirjoittaessa. Välillä joudun vastaamaan kommentteihin vähän myöhässä ihan vain sen takia, että mä haluan oikeasti panostaa ajatuksella siihen vastaamiseen, enkä vain nopeasti keksiä jotain. Ja vastaan aina kommentteihin tietokoneella, en ikinä kännykällä, koska se on jotenkin paljon helpompaa mulle :-D

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook sivuja? 
- Ei mitenkään virallisia, mutta Instagramista mut löytää nimimerkillä @sofia_ida_anneli ja Snapchatista nimimerkillä @sofiaa_ida :-) Facebook sivut oon aikonut monta kertaa luoda, mutta en kuitenkaan ole saanut ainakaan vielä aikaiseksi. Musta jotenkin tuntuu, että unohtaisin kokonaan niiden päivittämisen, hahah.
DSC_0770
15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
- Luonnoksia mulla on tällä hetkellä tuolla 12, mutta yksikään ei ole vielä valmis. Mä teen usein niin, että kirjoitan useampia postauksia eteenpäin aina koneella ollessani ja julkaisen niitä sitten sitä mukaan kun saan valmiiksi. Välillä meen toki ihan fiiliksenkin mukaan.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
- Oon jotain näiden kahden vaihtoehdon välistä :-D Mä en oo ikinä pitänyt mitään meteliä mun blogista, mutta en ikinä varsinaisesti salannutkaan. Jos ystävät, perheenjäsenet, sukulaiset ja tutut on jotakin kautta saaneet tietää mun blogista, se on aina ollut mulle ihan fine, enkä ole alkanut kiistämään asiaa, koska miksi olisin?

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
- En hyödy taloudellisesti, enkä myöskään ole koskaan saanut mitään tuotteita testattavaksi. Kaikki täällä blogissa näkyneet tuotteet oon itse kustantanut omasta kukkarostani.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
- Koska oon niin mielikuvitukseton ihminen, niin lätkäisin siihen vain kaikki mun kolme nimeä :-D

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
- Mulla on ollut melkein tämän koko vuoden tämä sama ulkoasu käytössä, joten mä toivoisin, että mulla olisi jossain vaiheessa aikaa uudistaa tätä vähän. Uusi bannerikin tekisi jo paljon! Muuten oon kyllä tyytyväinen tähän mun blogiin ihan tällaisenakin.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
- Kirjoita sellaisista asioista blogiisi, joista olet oikeasti kiinnostunut. Tekstistä huomaa heti, jos se on väkisin kirjoitettu. Kuuntele sun sydäntä. Jos joku aihe ei tunnu sun mielestä hyvältä, älä kirjoita siitä. Mutta toisaalta joskus on ihan kannattavaakin mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, koska siitä saattaa syntyä mielenkiintoinen lopputulos!

Ja lopuksi haluan haastaa tähän haasteeseen mukaan seuraavat blogit:
peut-être
Milla T.
sannialina
All The Little Snowflakes
Everyone Is Beautiful And Wonderful
AURORA N
Erelkee
Elämäni minun väreilläni

Mä nautin kyllä tämän postauksen kirjoittamisesta tosi paljon, koska tämä oli kivan erilainen verrattuna muihin mun tekemiin haasteisiin! Jos oot tehnyt tämän postauksen jo aiemmin, niin linkkaapa se toki alas tuonne kommentteihin, koska lukisin mielelläni :-) Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Oih, tästä haastepostauksesta mäkin oon tykännyt superpaljon! On kiva lukea muiden ajatuksia bloggaamisesta. :) Kiitti haasteesta, varmasti toteutan tän lähiaikoina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin jo aiemmin lukenut näitä postauksia muiden blogeista ja tykästyin tähän tosi paljon :) Kiva kuulla, että aiot toteuttaa tämän!

   Poista
 2. Mä kyllä niin tykkään tästä haasteesta ja oonkin lueskellut näitä jo useammasta blogista! Kiva että vihdoin saan itsekin osallistua tähän, aivan varmasti aion toteuttaa sen tässä pian :--)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus!

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja kiitti haasteesta! Pari viikkoa voi vierähtää ennen kun teen tän, mutta varmasti jossain vaiheessa on aikaa :) Täs on tosi hyviä kysymyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Kiva kuulla, että aiot toteuttaa tämän ♥ Niinpä, kerrankin vähän eri tyyppisiä kysymyksiä, mitä yleensä!

   Poista
 5. Kiva ku säki päädyit tekee tän postauksen :D Me ollaan melkee samoihin aikoihin alotettu bloggaamaan! Tuli jotenki vanhat blogiajat mieleen, ku en oo pitkään aikaan missään blogissa nähny tota "haastan nämä blogit tekemään tämän postauksen". Oi niitä kulta aikoja xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vaikutti niin kivalta haasteelta, että pakkohan tähän oli tarttua! :) Mä muistankin lukeneeni sun entistä blogia jo silloin muutama vuosi takaperin :D Hahah, ihan totta! Enpä muuten oo aiemmin ajatellutkaan, että postauksien lopuissa ei enää hirveän usein näy tuota lausetta :D

   Poista
 6. Heii olipa kiva, kun näin nopeasti teit tämän postauksen :) Mulla meni siinä joku kuukausi :D Oli tosi mukava lukea sun vastauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä innostuin tästä niin paljon, että oli pakko toteuttaa mahdollisimman nopeasti! :D Kiva kuulla, että tykkäsit ♥

   Poista
 7. Voii kiitos haasteesta, pitää toteuttaa tämä niin pian kuin kykenen♥ Tosi kiinnostavasti vastailit näihin kohtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että otat haasteen vastaan! ♥

   Poista
 8. Haaste otettu vastaan! Tämä on siis minun blogiin tulossa lähiaikoina :) Kivoja vastauksia sulla. :)

  VastaaPoista
 9. Ei vitsit, saattaapi olla että otan haasteen vastaan - oli ihana lukee noita sun vastauksias!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että otat haasteen vastaan! :)

   Poista
 10. Oi että, kiitos haasteesta! Se on otettu vastaan ;) Mahtavia vastauksia sinulla ♥

  VastaaPoista
 11. Haaste otettu vastaan, kiitos siitä! Ihana postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, mahtavaa että otit haasteen vastaan ♥

   Poista