torstai 5. huhtikuuta 2018

Maaliskuun luetut kirjat

Voi että kun sitä oppisi painamaan sitä julkaise nappia, vaikka onkin ajastamassa postausta.. Kävi nimittäin taas niin, että mun oli tarkoitus ajastaa tämä tiistaille, mutta nyt vasta huomasin, että olin kokonaan unohtanut painaa julkaise nappia. Noh, ehkä mä vielä joskus opin muistamaan. Nyt siis tosiaan olisi tarkoitus esitellä taas kaikki kirjat, jotka luin maaliskuun aikana!
DSC_0750
Bjørn Sortland - Silmätyksin 
17-vuotias Frida saa tietää, että hänellä on vakava silmäsairaus. Hän ei kerro asiasta kenellekään ja lähtee interrailille pakoon pelottavaa uutista. Äitinsä tietämättä Frida lainaa häneltä rahaa ja matkustaa Italiaan. Italiassa Frida tutustuu 19-vuotiaaseen Jakobiin, johon hän rakastuu. Interrailin aikana Frida oppii näkemään Jakobin ja oman itsensä ihan uudella tavalla.

Joissakin kohti kirjaa mentiin ehkä hieman liikaa uskonnollisuuteen mun makuun ja välillä teki mieli lopettaa kirja kesken sen pitkästyttävyyden takia. Jatkoin kuitenkin loppuun asti ja loppua kohden tää ehkä parani jonkin verran. Siispä sanon, että tämä kirja oli ihan ok, mutta jos olisin laina hetkellä tiennyt millainen tämä on, en välttämättä olisi tätä lainannut. Sivuja tästä kirjasta löytyy 556.
DSC_0751
Nadja Sumanen - Rambo
Kirja kertoo 14-vuotiaasta Rambosta, jolla on diagnosoitu ADHD. Rambon äiti kärsii masennuksesta, eikä hänen isänsä ole maisemissa. Kesälomalla Rambo matkustaa äitinsä miesystävän vanhempien mökille ja siellä hän saa elämäänsä tärkeitä ihmisiä sekä kokee olevansa tärkeä.

Mä luin pari kuukautta sitten Nadjan toisen kirjan Terveisin seepra ja heti sen luettua mulle oli selvää, että haluan lukea myös tämän. Tämä ei ollut ihan niin hyvä kuin Terveisin seepra, mutta silti ihan kivaa luettavaa. Tämän luki myös tosi nopeasti, koska kahdessa illassa tämä taisi olla luettuna. Sivuja tässä kirjassa on 238.
DSC_0752
Kirsti Kuronen - Omenapuu laulaa
18-vuotiaan Katrin kesäunelmaa ei voi pilata mikään: hän haluaa mennä liftillä parhaan ystävänsä Riikan kanssa Provinssirockiin. Provinssin sijasta tytöt päätyvätkin eräälle mökille, jossa he tutustuvat Eliakseen, jolla on suuri unelma. Pystyykö Katri ymmärtämään Eliaksen unelmaa?

Tämä kirja kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta mitä se oikeasti onkaan. En lukisi enää toista kertaa, mutta tulipahan kuitenkin luettua. Sivuja tässä kirjassa on 276.
DSC_0753
Jojo Moyes - Ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Jennifer Stirling herää vuonna 1960 lontoolaisessa sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen. Hän ei muista elämästään yhtään mitään ennen onnettomuutta, ei edes aviomiestään. Kotiuduttuaan sairaalasta Jennifer löytää salaisen rakkauskirjeen, jonka allekirjoituksena on vain "B". Hän on näköjään ollut valmis uhraamaan koko elämänsä mystisen B:n vuoksi. Vuonna 2003 toimittaja Ellie Haworth löytää työpaikkansa arkistosta samaisen kirjeen ja alkaa selvittämään miten tälle pariskunnalle loppujenlopuksi kävi.

Jojo Moyes ei pettänyt tälläkään kertaa! Aivan uskomattoman mahtava ja koukuttava kirja! Seuraava Moyesin kirja onkin jo mun lukulistalla ;-) Tässä kirjassa on 532 sivua.
DSC_0754
Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala - Kellokosken Prinsessa 
Kirja kertoo Kellokosken mielisairaalassa lähes koko elämänsä asuneen Anna Lappalaisen elämästä. Vuonna 1896 syntynyt Lappalainen sairastui jo nuorena skitsofreniaan. Pian hänelle kehittyi voimakas ja koko elämän ajan kestänyt harha, jonka mukaan hän oli kuninkaallinen.

Heti, kun olin katsonut tämän elokuvana, mä tiesin että haluan lukea myös kirjan. Kirja toi vielä lisää tietoa Annan elämästä ja muutenkin kirja oli mielenkiintoinen, koska samalla sai lisää tietoa mielisairaaloiden hoitomenetelmien kehittymisestä. Kaikenkaikkiaan tosi mielenkiintoinen kirja ja ehdottomasti lukemisen arvoinen! Sivuja on 252.
DSC_0755
Anne Frank - Päiväkirja
Mä luulen, että tämä kirja ei sen kummemmin esittelyjä kaipaa, tää on varmasti tuttu kaikille. Mä luin sen ensimmäisen ja alkuperäisen version joskus lukiossa, mutta nyt huomasin, että kirjastoon on tullut myös uusi ja paksumpi versio päiväkirjasta. Tässä versiossa on myös kuvia mukana. Oli kiva vähän kerrata tätä kirjaa, koska siitä oli kuitenkin jo kolmisen vuotta, kun edellisen kerran tämän luin. Ehdottomasti kannattaa lukea, jos toinen maailmansota ja ylipäätään historia kiinnostaa! Sivuja tässä kirjassa on 421.

Maaliskuun aikana tuli siis luettua yhteensä kuusi kirjaa ja 2275 sivua. Joka kuukausi tulee yllätyttyä siitä, kuinka paljon loppujenlopuksi onkaan tullut luettua, koska ei se sivumäärä oikeasti tunnu noin paljolta, mitä tuo luku näyttää :-D Oliko tässä sulle tuttuja kirjoja? Minkä kirjan sä luit viimeksi?

18 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Ei ollut mulle tuttuja kirjoja, paitsi tuo Anne Frank. Mä luin viimeksi kirjan Mielikuvituspoikaystävä ja nyt luen lahjaksi saatua pokkaria, joku perus nora robertsin etsijät kirja. Mutta se kertoo koirista niin se on ihan hyvä kyllä :) Kun saisi sen vaan luettua loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Hei joo, tuo mielikuvituspoikaystävä on ollut jo kauan aikaa mun lukulistalla, mutta en oo vielä käynyt lainaamassa sitä. Oon kuullut siitä tosi paljon kehuja, joten innolla odotan millainen se on :) Nora Robertsin kirjoja en oo ite lukenut ollenkaan, mutta pitäisi varmaan jossain vaiheessa kokeilla niitäkin kirjoja!

   Poista
 2. Oi vitsi, ihan superpaljon taas sivuja! *.* Tuo Rambo mulla onkin ollut omalla listalla pitkään! Ja Moyesin kirja löytyy omasta hyllystä, täytyisi saada se vain napatuksi käteen kaikkien muiden kirjojen sijasta :D
  Omenapuu laulaa luin joskus yläasteella, itse aivan pidin! Ehkä tarina ei niinkään iskenyt, mutta kirjoitustyyli oli musta kiva, että tarinaa käytiin jokaisen hahmon omasta näkökulmasta läpi :)

  Edellisin kirja, jonka itse oon lukenut, on: Minä Simon, homosapiens. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivuja kertyy kyllä yllättävän paljon kuukauden aikana :D Moyesin kirja oli kyllä ihan huippu, ihan niin kuin muutkin kirjat, mitä oon Moyesilta lukenut! Ehkä mäkin olisin tykännyt tuosta Omenapuu laulaa kirjasta enemmän, jos olisin lukenut sen vähän nuorempana :D Se on kyllä totta, että oli mielenkiintoista lukea tapahtumia eri näkökulmista! Mä lainasin muuten tuon Minä Simon, homosapiensin ihan pari päivää sitten kirjastosta! :D

   Poista
 3. Miten multa on voinut mennä ohi, että prinsessasta on kirja??? Täytyy heti lähteä kirjastoon ettimään!

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en tiennyt sen olemassaolosta ennenkuin törmäsin siihen sattumalta just kirjastossa :D Kannattaa ehdottomasti lukea se!

   Poista
 4. Ton Kellokosken prinsessan haluaisin kyllä lukea! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja kun elokuvakin oli hyvä, niin varmasti kirjakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi mielenkiintoinne kirja! :) Kirjan myötä sai vielä yksityiskohtaisemmin tietoa Prinsessan elämästä, vaikka elokuvastakin sai aika hyvin tietoa siitä :)

   Poista
 5. Oii miten ihania kirjoja sulla ollut tässä kuussa lukulistalla! :) Mä aina ihailen miten paljon kerkeät lukemaan kuukaudessa. Tuo Jojo Moyesin kirja kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta, ehdottomasti pitää lukea joskus. Tuon Prinsessan olen nähnyt elokuvana ja käynyt Kellokoskella tutustumassa myös tarkemmin paikkaan ja Annan historiaan. Mutta kirjaa en ole lukenut, joten senkin voisi ehkä lukea joskus, koska onhan tuo mielenkiintoinen aihe ja henkilö! Anne Frankista tiiätkin varmasti mun mielipiteen, mutta oon myös lukenut sen alkuperäisen ja tuo sun mainitsema kirja, jossa on vielä kuviakin olisi ihana lukea! <3 Kiitos Sofia jälleen hyvistä kirjavinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vapaa-aika meneekin pitkälti kirjojen ja blogin parissa, hahah :D Jos olisin vielä lukiossa, niin aikaa ei todellakaan olisi niin paljon kirjoille :D Kellokoskella olisi aivan mahtava päästä käymään, kaikki tuollaiset paikat on varmasti tosi mielenkiintoisia! Tuota uutta versiota Anne Frankin päiväkirjasta oli kiva lukea, etenkin kun siellä oli muutama lisämerkintä myöskin. Ja kuvat oli myös tosi mielenkiintoisia! Kiva, että näistä kirjavinkeistä on hyötyä ♥

   Poista
 6. Mä lisäsin tästä muutaman kirjan omallekin lukulistalle! Muutenkin täytyy sanoa, että tykkään näistä sun kirjapostauksista ihan hurjasti :)

  VastaaPoista
 7. Nää siun kirjapostaukset on tosi kivoja, aina näist löytyy vähintää yksi kirja, jonka haluun itekin lukea. Näiden siun postausten myötä mie oon saanu vähitellen miun kadoksissa olleen lukemisinnon takaisin. :)

  Mie pidän muutenkin tästä siun blogista tosi paljon, postaukset on kivoja ja monipuolisia. Lisäks siun kirjoitustyyli on sellainen, et tekstejä on todella miellyttävä lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Sun kommentti piristi ihanasti mun päivää, kiitos siis suuresti ♥

   Poista
  2. Ole hyvä vaan, ihana kuulla, kun piristin siun päivääs. :)

   Poista
 8. Oi vitsi täytyykin kaivaa nyt tuo Anne Frank kaapista ja aloittaa se uudelleen! Itsellä nimittäin jäi se kesken aikoinaan ajan puutteen vuoksi, vaikka todellakin haluaisin lukea sen loppuun :)

  VastaaPoista