maanantai 6. elokuuta 2018

Blogiystäväkirja

Muistatteko, kun jokunen vuosi sitten blogeissa pyöri ystäväkirjahaaste, joka oli ihan samanlainen kuin ystäväkirjat silloin aikoinaan, mutta se kirjoitettiin vain blogiin? Mä tein mun edelliseen blogiin sellaisen ja nyt ihan pari päivää sitten bongasin internetin ihmeellisestä maailmasta myös tällaisen blogi version, jossa pitää täydentää kohtia omaan blogiin liittyen. Tämä idea oli mun mielestä ihan huippu ja heti nää kysymykset luettua, mä tiesin että tämän haasteen mä haluan toteuttaa myös mun omassa blogissa, vaikka kukaan ei mua tähän haastanutkaan. Postauksen kuvituksena toimii kuvat, joita on tullut napattua tässä kesän aikana 😊

Bloggaajan nimi: Sofia

Blogin nimi: Sofia Ida Anneli

Ikä/blogin ikä: Itse oon melkein 20 ja blogi on vähän yli vuoden vanha

Aikaisemmat blogit: Tämä on mun toinen oikein kunnon blogi. Ensimmäinen oli ihan vain sellainen hetken huumassa tehty ja sen näköinenkin se oli. Perustin sen 13-vuotiaana ja poistin sen viikon jälkeen. Toisen blogin perustin 14-vuotiaana ja sitä pidin aina joulukuuhun 2016 asti. Se on itseasiassa vieläkin olemassa, tosin se on piilotettuna muilta kuin itseltäni. Lopetin sen pitämisen kokonaan, koska en kokenut sitä enää omakseni ja halusin muutenkin aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Tosin en ihan heti, sillä tämän nykyisen blogini perustin huhtikussa 2017. Ja tällä tiellä jatketaan edelleenkin - ja toivottavasti jatketaankin vielä pitkään.

Miksi aloitit bloggaamisen? - Noh, sen ensimmäisen blogin aloitin tosiaan ihan vain hetken mielijohteesta ja ehkä siksikin, että siihen aikaan ihan jokaisella oli blogi. Toisen blogin aloitin sitten kirjoittamisen takia. Rakastan kirjoittamista yli kaiken ja se on ollut aina lähellä mun sydäntä.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? - Kaikki kirjoihin liittyvät postaukset on mulle kaikista mielekkäimpiä kirjoittaa. Tykkään toki kirjoitella myös kosmetiikkaan liittyviä postauksia.
02
Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? - Jotenkin mielipidepostaukset on aina olleet mulle sellaisia, joiden julkaisua oon pelännyt tosi paljon. Tykkään kirjoittaa niitä, ja usein mulla onkin monta mielipidepostausta luonnoksissa, mutta jotenkin niiden julkaiseminen jännittää ja pelottaa mua. Sen takia tänne ei olekaan hirveän montaa mielipidepostausta ilmestynyt.

Blogistani tulee isona? - Mulla ei mitään hirveän suuria tavoitteita blogin suhteen ole, koska kirjoitan tätä suurimmaksi osaksi ihan vain omaksi ilokseni ja ajankulukseni. Olisihan se kuitenkin kiva joskus toteuttaa pieniä yhteistyöpostauksiakin, jos sattuisin joskus olemaan niin onnekas, että sellainen mahdollisuus tulisi joskus vastaan.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? - Se riippuu paljolti päivästä. Joskus kun oon julkaissut jonkin postauksen, oon saattanut seuraavana päivänä lukea koko postauksen läpi ja miettiä, että voi miks mä julkasin näin huonon postauksen ja miks mä ilmaisin asian postauksessa noin typerän kuuloisesti. Useimmiten suhtaudun blogiin kuitenkin rennolla otteella.
01
Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? - Hmm, mä en oikeastaan tiedä mitä tähän pitäisi vastata, koska suurin osa kuvistakin mitä julkaisen blogissa, on vain hetken mielijohteesta otettu, kuten kaikki tämänkin postauksen kuvat. En siis oikeastaan suunnittele etukäteen millaisia kuvia otan, enkä edes kuvanottohetkellä välttämättä tiedä tuunko koskaan edes julkaisemaan sitä missään.

Blogin kautta olen saavuttanut: - Oon päässyt tutustumaan moneen uuteen ihmiseen, vaikka ei ollakaan kasvokkain juuri kenenkään kanssa vielä tavattu. Lisäksi kaikki kommentit ovat aina tosi piristäviä, joten vaikka olisikin huonompi päivä takana, niin kommentit tuovat aina hymyn huulille 😊

Blogisalaisuutesi? - Yritin tähän miettiä vaikka kuinka kauan aikaa vastausta, mutta en keksinyt mitään, joten mulla ei varmaan sitten ole mitään blogisalaisuutta.

Suosikkisovellukseni: Kyllä se varmaankin WhatsApp on, koska ilman sitä en kyllä selviäisi ollenkaan. Instagram on kyllä heti toisena WhatsAppin jälkeen!
03
Lempibloggaajasi: - Edellisessä postauksessa jo luettelinkin nää suosikkibloggaajat, mutta tässä ne vielä uudestaan: AuroraEnni ja Sini. Nyt tässä vaiheessa viimeistään menkää tutustumaan jokaisen kolmen blogiin, koska ne on ihan huikeita

Mikä erottaa blogisi muista blogeista? - Musta tuntuu, että mun blogi erottuu ainakin just sillä, että suurin osa mun kuvista on ennaltasuunnittelemattomia.

Paras blogimuistoni: - En ole missään blogitapahtumissa tai -miiteissä ollut, joten mitään muistoja siltä saralta ei ole vielä tullut. Muistan kuitenkin ikuisesti sen fiiliksen, kun luin Jannen blogista tämän postauksen, jossa hän kertoo että sai inspiraation postaukseen juuri mun blogista. Olin ihan innoissani siitä, että eräs yksi suosikkibloggaajistani on käynyt lukemassa just mun blogia!

Kenet haastan mukaan? - Haastan tähän mukaan kaikki, jotka ei ole tätä vielä omaan blogiinsa tehnyt tai haluavat muuten vain tehdä tämän blogiinsa. Voitte sitten vaikka linkkailla omia postauksianne tämän postauksen kommentteihin 😊

Täällä on taas ollut vähän hiljaisempaa pari edellistä viikkoa kaikkien menojen ja töiden takia. En ole edes kommentteihin käynyt vastaamassa, vaikka jokaisen oonkin lukenut. Musta tuntuu, että tämä epäsäännöllinen postaustahti tulee jatkumaan vielä ainakin tämän elokuun ajan, koska oon suunnitellut niin paljon erilaisia kivoja juttuja, että tietokoneen avaamiselle ei hirveästi tule olemaan aikaa 😃 Kivaa alkanutta viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Ihan huikeita vastauksia! Tosi mielenkiintoinen postaus :) Taidan taas varastaa sulta tän postausidean ku en oo myöskään tätä mun blogissa aiemmin tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla! :) Varasta ihmeessä, koska näitä postauksia on kiva lukea muidenkin blogeista :)

   Poista
 2. Todella kiva postaus :) Mä tykkään lukea sun kirjapostauksia. Saa uusia lukuvinkkejä! Mä lukisin sulta myös mielelläni mielipidepostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kiva kuulla, että tykkäät niistä, koska ite tykkään niitä eniten kirjoittaa. Jospa mä tässä lähiaikoina rohkaistuisin noiden mielipidepostausten kanssa, koska niitä olisi kyllä kiva päästä julkaisemaankin, niin että muutkin kuin pelkästään mä näkis niitä :D

   Poista
 3. Kiva tää postaus! :) Pitääkin itsekin harkita tätä! Hei olis huippua lukea sulta myös noita mielipidepostauksia! Jos oot jostakin epävarma, nii kysy siellä meidän wa-ryhmässä ensiks mitä mieltä me ollaan, nii me rohkaistaan sua sitten julkaisemaan niitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtavaa kuulla että tykkäsit! :) Pitää kyllä yrittää rohkaista mielensä noiden mielipidepostausten kanssa, koska tykkään niitä kirjoitella. Jotenkin niiden julkaiseminen vain jännittää, varsinkin kun tiedän aika monen tutunkin lukevan mun blogia. Lupaan kyllä kysyä teidän mielipidettä heti kun vähänkin epäröin seuraavan kerran jonkin postauksen julkaisemista :)

   Poista
 4. Tää on kyllä kiva postaus :) Ja ois hianoa lukea sultakin miälipidepostauksia!

  🖤:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Yritän nyt syksyn alkaessa rohkaistua mielipidepostausten kanssa :) Jotenkin niiden julkaiseminen vain jännittää..

   Poista
 5. Voi kuinka kivasti oot vastaillu!♥ Tää oli kiva postaus, koska tässä oli hieman erilaisia kysymyksiä kuin muissa lukemissani blogiystäväkirjoissa. Ja kiitos maininnasta, tulipa hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sini! ♥ Mäkin tiesin heti kun tähän törmäsin että tuun tekemään tämän postauksen omaan blogiin erilaisten kysymysten ansiosta :) Eipä mitään ♥ Sun blogia on kyllä aina tosi kiva lukea! :)

   Poista
 6. Oli tosi kiva lukea sun vastauksia :) Ja kauniita kuvia tässä <3!

  VastaaPoista
 7. Todella hyviä ja kivoja vastauksia sulla :) mielelläni lukisin sulta myös mielipidepostauksia :) rohkeasti vaan! Blogit on myös just siksi ihania, että niistä saa inspiraatiota ja omat jutut inspiroi muita. Esim. todella kiva idea tuo "mitä nimi kertoo", saisinko toteuttaa itsekin sen? :)

  https://nouw.com/jennahola


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Mä kyllä ehdottomasti haluaisin kirjoittaa ja julkaista enemmän mielipidepostauksia, joten mun pitää ehdottomasti rohkaistua niiden suhteen! Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Toteuta ihmeessä, jos haluat, koska siitä on mielenkiintoista lukea erilaisia versioita :)

   Poista
 8. Oot ihana ja näitä oli kiva lukea. <3 Mielestäni sun blogissa on parasta elämänmakuisuus ja aitous, kosme-ja kirjavinkit on kivoja. Eikä tunnu yhtään, että voisin olla sun äiti tai miltei mummi hih. :)

  Ihanaa uutta viikkoa Sofia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mahtavaa kuulla, että tykkäät ♥ Ihanaa, että se aitous välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle, koska mä pyrin olemaan mahdollisimman aito täällä blogin puolellakin :) Kiitos tosi piristävästä kommentista ja hyvää alkanutta viikkoa sulle! ♥

   Poista