lauantai 10. helmikuuta 2018

Kännykkäni sovellukset

Jokunen aika sitten nämä postaukset olivat blogeissa tosi suosittuja, mutta itse en koskaan sitten postannut tätä postausta, vaikka se kävikin monta kertaa mielessä. Nyt tartuinkin sitten härkää sarvista, koska itse ainakin löysin noiden postauksien myötä kivoja sovelluksia kännykkääni ja varmaan tämänkin postauksen myötä te lukijat pääsette tutustumaan joihinkin uusiin sovelluksiin. Mä otin tähän postaukseen mukaan vain ne sovellukset, jotka oon itse ladannut kännykkääni, koska kyllähän kaikki nyt tuntevat nämä perussovellukset, kuten laskimen, kartat jne.
DSC_0678
Tässä nyt näette sellaiset sovellukset, joita käytän päivittäin ja sen takia ne onkin kaikki samalla sivulla. Muuten mulla ei sen erikoisemmin ole mitään logiikkaa millä tavalla olen järjestänyt sovellukset eri sivuille. Youtubea tulee varmaankin käytettyä kaikkein eniten, koska useimmiten katson kaikki uusimmat videot kännykällä. Se on paljon helpompaa kuin katsoa miljoona uutta videota sitten myöhemmin koneelta.

WhatsAppin käyttö on vähentynyt pikkuhiljaa ja sen sijaan Snapchatia tulee käytettyä tosi paljon. Wappia tulee nykyään käytettyä enemmän silloin, kun laitan viestiä johonkin ryhmään kun taas Snäppiä käytän silloin, kun laitan jollekin yksityisviestin. Instagram ja Facebook on sellaisia sovelluksia, joita selaan tämän tästä. Instaa päivitän ehkä henkilökohtaisesti enemmän kuin facea, mutta kyllä faceenkin tulee aina sillointällöin päiviteltyä jotakin.

Netflixiä ja Viaplayta katson usein illalla kännykän näytöltä, koska en omista minkäänlaista tablettia ja konetta ei aina iltaisin jaksa avata ihan vain Netflixiä tai Viaplayta varten. Ihan hyvin myös vähän pienempi näyttö riittää niiden katsomiseen.
DSC_0680
Otan myös tähän postaukseen pari sovellusta oikein kunnon esittelyyn, joista tässä ensimmäinen, eli IMDb. Tämä sovellus mulla on ollut varmaan kaikkein kauimmiten käytössä, ellei wappia, snäppiä ja instaa lasketa. Tätä kautta pääsee siis tutustumaan yksityiskohtaisemmin tv-sarjoihin, elokuviin sekä niiden näyttelijöihin. Mä käytän tätä useimmiten siihen, että haluan tietää jonkun tv-sarjan näyttelijän oikean nimen tai iän. Saisinhan mä toki saatua tän kaiken tiedon myös ihan netin kautta, mutta oon todennut tämän paljon nopeammaksi tavaksi.
DSC_0681
Big Day Lite on myös ollut mulla aika kauan aikaa käytössä. Tämä sovellus laskee siis sun puolesta kuinka monta päivää on mihinkin tapahtumaan. Tällä hetkellä mulla on laskuri käynnissä hiihtolomaan, johon näyttäisi olevan jäljellä enää 13 päivää! Sovelluksessa saa itse päättää tuon taustan kuvan, mutta laskureita voi olla vain yksi kerrallaan. Sovelluksesta on kyllä tarjolla myös maksullinen versio, jossa voi olla monta laskuria kerrallaan käytössä, mutta mulle riittää tämä maksuton versio oikein hyvin.
DSC_0682
Fonecta Callerin kautta pystyy selvittämään vieraat numerot ja sekä tietysti myös hakemaan ihmisten puhelinnumeroita heidän nimellään. Oon todennut tämän tosi hyödylliseksi sovellukseksi, vaikka kaikkien lehtimyyjien numeroa tuolta ei tietenkään löydy. Tämä on sellainen sovellus, jota ilman en varmaankaan pärjäisi, koska viikoittain joku vieras numero soittaa mulle.
DSC_0683
Heti kun sain nettipankkitunnukset käyttööni 18-vuotiaana, latasin myös pankkini mobiilisovelluksen kännykkääni. Sitä kautta pystyy kätevästi katsomaan nopeasti kuinka paljon omalla tilillä on rahaa, eikä kirjautumiseen tarvitse sitä korttia, missä on numerokoodeja. Riittää, kun muistat oman käyttäjätunnuksesi sekä salasanasi.
DSC_0684
Subin kanta-asiakkaana mulla on toki pakko olla kännykässä myös tää Subcard sovellus, jonka kautta pystyy näkemään kuinka monta pistettä on kerännyt. 100 pisteellä saa ilmaiseksi kuuman juoman, 500 pisteellä puolikkaan Subin ja 1000 pisteellä kokonaisen subin. Mun täytyy myöntää, että mulla on tää sovellus kännykässä myös sen takia, että oon hukannut mun Subin kortin johonkin ja tämän sovelluksen kautta pystyy myös leimaamaan sen oman korttinsa. Tuonne sovellukseen ilmestyy myös säännöllisin väliajoin erilaisia tarjouksia!
DSC_0685
Wilman mobiiliversio mulla on kännykässä sen takia, että sitä kautta pääsee näppärästi näkemään oman lukujärjestyksensä, eikä tuonne tarvitse kirjautua kuin kerran. Yleensä en tykkää sovelluksien päivityksistä, mutta tästä uudesta Wilman päivityksestä tykkään kyllä tosi paljon. Se muuttui paljon monipuolisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi uuden päivityksen myötä (toisin kuin snäpin uusi päivitys :-D Jos ette ole muuten vielä päivittäneet snäppiä, niin sanonpahan vaan, että älkää myöskään alkako päivittämään sitä!)!
DSC_0686
Flickr:n sovellus mulla on käytössä sen takia, että välillä haluan lisätä instaan samoja kuvia, mitä oon tänne blogin puolelle lisännyt ja tuon sovelluksen kautta ne pystyy kätevästi tallentamaan omalle kännykälleen. Tuo Flickr:n sovellus vie vaan harmittavan paljon muistia kännykästä, joten oonkin monta kertaa harkinnut sen poistoa kokonaan.

Sain tuossa iltapäivän aikana vähän jännitystä elämään, kun olin lähdössä käymään isoäitillä ja sitten auto ei käynnistynytkään.. Virta akusta tietenkin ihan lopussa ja ei auttanut muu kuin lähteä hakemaan uutta akkua Kauhavalta asti. Onneksi kuitenkin huomasin tuon akku homman jo tänään, koska huomenna mun olisi tarkoitus mennä taas Kaustiselle takaisin ja siinä olisikin sitten iskenyt paniikki, jos auto ei olisikaan lähtenyt käyntiin :-D Löytyykö sulta samoja sovelluksia sun kännykästä? Ja hei kertokaapas joitakin hyviä kuvanmuokkaussovelluksia kännykälle, koska haluaisin kokeilla jotakin uutta muokkasohjelmaa!

16 kommenttia:

 1. Multa löytyy puhelimesta myös Subwayn sovellus, joka on kyllä hirmu kätevä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään siitä kyllä! Varsinkin sen takia, kun oon sen varsinaisen kortin onnistunut hukkaamaan aikapäiviä sitten ja myös tuon sovelluksen kautta saa kerättyä niitä pisteitä :D

   Poista
 2. Aikalailla samoja sovelluksia multakin löytyy :) Silti ne käytetyimmät ovat ehdottomasti wappi, Instagram, snäppi ja Facebook :D myös Zadaaseen oon viime aikoina koukuttunut tosi pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä klassikko sovelluksia, joita tosi monen tulee käytettyä eniten :) Zadaa mulla oli hetken aikaa, mutta poistin sen sitten tilan puuton takia, koska koin että se ei ollut mulle ehkä niin tarpeellinen :D

   Poista
 3. Iso osa oli kyllä mulle ihan viaraita sovelluksia, jos unohetaan perus wappi, insta, jne. Mun puhelimen muisti on kyllä muutenkin niin täynnä, ettei siihen edes mahtuisi perussovelluksien jälkeen muutakun elisan pilvilinna ja turvapaketti :D

  ♡:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että pääsit tutustumaan tän postauksen kautta myös uusiin sovelluksiin! :) Musta tuntuu, että tarvisin 1000 gb:n muistin mun kännykkään ennen ku tila alkais riittämään kaikkiin tarpeellisiin sovelluksiin.. :D

   Poista
 4. Jos katsot paljon TV-sarjoja niin suosittelen TVShow Time sovellusta :D pystyy merkitsemään kaikki jaksot mitä on katsonut ja esimerkiksi äänestää jakson parasta tyyppiä. Löytyy sieltä hupiakin, esim tietovisoja sarjoista. Samoin sillä löytää kivasti uusia sarjoja :) Itse käytän sitä IMDb:n ohella ja se on mielestäni huomattavasti parempi TV-sarjoille :) IMBd on itselläni käytännössä oikeastaan enemmän elokuvien etsimistä ja listailua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti paljon, tästä sovelluksesta en ollut kuullutkaan. Oli heti pakko ladata kännykkään! :D Kauhistuin aluks siitä numerosta, joka kertoo kuinka paljon on käyttänyt aikaana tv-sarjoihin, hahah :D

   Poista
 5. Toi Flickr on kyllä kätevä, kun sitä kautta saa helposti blogissa olevia kuvia puhelimeen ja toisinpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ehdottomasti yks mun lemppari sovelluksista ja sitä en poistais kännykästä mistään hinnasta! :)

   Poista
 6. Täällä taitaa olla vaan perus apsit, kun niin hitsisti kuvia, ettei mene luuri tukkoon. Käytän kuviin VSCO käsittelyohjelmaa ja olen ostanut sinne lisää erilaisia kuvankäsittelyitä, suosittelen.

  Ihana uutta viikkoa Sofia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin muisti alkaa kyllä olla aika täynnä kaikista kuvista ja näistä sovelluksista :D Seuraavassa kännykässä on kyllä pakko olla enemmän muistia! VSCO on kyllä tosi hyvä kuvanmuokkausohjelma, meillä on se meidän perheen iPadissa :) Kivaa viikkoa myös sinne ♥

   Poista
 7. Monia samoja sovelluksia löytyy multakin :) Mutta tuo Big Day Lite pitää ladata! :D Paitsi toisaalta sitten varmaan alan vaan odottamaan liikaa jotakin tiettyä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Big Day Lite on kyllä tosi kiva sovellus :) Hahah, varsinkin konserttien kohdalla mulla käy kyllä niin että tuijotan sovellusta joka päivä ja odotan malttamattomana sitä päivää :D

   Poista
 8. Aika monella mun kaverilla ja mulla päivittyi snäppi ihan itsestään! Mulla ei koskaan oo sovellukset päivittynyt automaattisesti, ja en varmaan olisi päivittänytkään sitä, mutta kun se jostain syystä meni itsestään päivittymään, niin joudun kestämään sitä päivitystä.. :/ ehkä siihen pian kuitenkin tottuisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin snäppi päivitty automaattisesti yhden yön aikana :/ Otinpa sen jälkeen kyllä sen automaattisen päivityksen pois käytöstä, koska en tykännyt yhtään siitä päivityksestä.. Nyt kun mulla on ollut tuo uusi päivitys jo parin viikon ajan, oon tottunut siihen jo vähän, mutta kyllä mä edelleenkin haluaisin sen edellisen version takaisin :/

   Poista