torstai 4. tammikuuta 2018

Joulukuun luetut kirjat

Sinin ja Marin innoittamina mäkin päätin aloittaa täällä blogissa uuden postaussarjan, jossa listaan aina jokaisen kuukauden luetut kirjat. Mun piti aloittaa tämä jo marraskuun lopussa, mutta luin marraskuussa niin vähän kirjoja, että ajattelin sitten aloittaa tämän vasta joulukuulta. Joulukuu olikin oikein mainio kuukausi aloittaa tämä sarja, koska luin joulukuussa paljon verrattuna muihin kuukausiin.
DSC_0631
Libba Bray - Kauhun ja kauneuden valtakunta
Tämä kirja kertoo 16-vuotiaasta Gemma Doylesta, joka on aiemmin elänyt Intiassa. Äitinsä kuoleman jälkeen Gemma matkustaa Englantiin ja menee siellä sisäoppilaitokseen, jossa opetetaan kuinka nuorten naisten on käyttäydyttävä. Pikkuhiljaa Gemma saa uusia ystäviä, mutta samalla hän huomaa, että koulun menneisyydessä on jonkinlaisia selittämättömiä ja ehkä vaarallisiakin juttuja..

Otin tämän kirjan lainaan, koska kirjan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvulle ja oon aina ollut kiinnostunut historiasta. Tämä kirja oli tosi koukuttava ja luin tämän tosi nopeasti, vain parissa päivässä! Sivuja kirjassa on 360, mutta kirja on tosi helppolukuinen, joten tuo sivumäärä ei loppujenlopuksi ole niin paha.
DSC_0632
K. K. Alongi - Kevätuhrit
15-vuotias Jade herää metrossa Sörnäisissä ympärillään pelkkää pimeyttä. Varsin pian hän huomaa, että kaikki hänen ympärillään olevat ihmiset ovat kuolleet. Mennessään kotiin, hän näkee lisää ruumiita kaduilla. Yhtäkkiä hän törmää kuitenkin toiseen elävään ihmiseen, 15-vuotiaaseen Susetteen. Tytöt lyöttäytyvät yhteen ja jatkavat matkaa kohti tuntematonta, ja pian he törmäävät muutamaan muuhunkin nuoreen. Tästä alkaa selviytyminen hiljaisessa mutta arvaamattomassa maailmassa.

En yleensä lue tämän tyylisiä kirjoja, mutta lainasin tämän kirjastosta automatkaa varten, kun mentiin Helsinkiin. Parin luvun jälkeen käin kyllä totaalisesti koukkuun ja kerkesinkin tämän sitten lukemaan kokonaan tuolla kyseisellä automatkalla :-D Tämä oli tosi hyvä kirja, mutta jotkut kirjan hahmoista oli kyllä niin hermoja raastavan ärsyttäviä. Tässä kirjassa sivuja on 303.
DSC_0633
K. K. Alongi - Ansassa
Mä en nyt tästä halua sen erikoisemmin paljastaa mitään, koska tämä on jatko-osa tuolle edelliselle kirjalle. Mun oli tietysti pakko heti seuraavalla viikolla lainata kirjastosta tämä toinen osa. Ei ehkä ihan vedä vertoja tuolle ensimmäiselle osalle, mutta oli tämäkin hyvä. Tämä kirja jäi niin jännittävään kohtaan, että maltan tuskin odottaa, että seuraava ja samalla myös viimeinen kirja ilmestyy tämän vuoden aikana. Tässä kirjassa on 297 sivua.
DSC_0634
Sini Helminen - Kiven sisässä
Kiven sisässä on itsenäinen jatko-osa Kaarnan kätkössä kirjalle. Tämä neliosainen kirjasarja täynnä suomalaista mytologiaa ja myös ehkä vähän romantiikkaakin. Tämä toinen osa kertoo Pekosta, joka mummonsa kuoltua muuttaa perheensä kanssa mummon vanhaan asuntoon Helsinkiin. Pian Pekko saa tietää, että hänen mummonsa ei kuollutkaan luonnollisesti, vaan hänen kuolemaansa liittyi vahvasti jotain muutakin..

Tämä sarja on suunnattu pääasiassa yläasteikäisille, mutta kyllä tää sopii mun mielestä hyvin myös vähän vanhemmillekin. Tää on mun mielestä aika kevyttä lukemista ja itse ainakin oon nauttinut paljon molempien osien lukemisesta. Ja aika harvoin sitä tulee luettua mitään kirjasarjaa, joka pohjautuu suomalaiseen mytologiaan! Sivuja tässä kirjassa on 230.
DSC_0635
Päivi Lukkarila & Emilia Mäkinen - En ikinä luovuta
Emilia on seitsemättä luokaa käyvä tyttö, joka harrastaa ratsastamista ja omistaa oman hevosen nimeltä Hurri. Yhtäkkiä Emilia saa tietää sairastavansa leukemiaa ja taitelu sairautta vastaan alkaa.

Tässä kirjassa eniten kosketti se, että tämä perustuu tositapahtumiin, tarkemmin sanottuna Emilian omiin blogi kirjoituksiin. Kävin kirjan lukemisen jälkeen lukemassa myös Emilian blogia. Lisäksi Emilia syntyi samana vuonna kuin minä. Suosittelen kyllä todellakin lukemaan tämän kirjan, vaikka et niin hirveästi hevosista välittäisikään. Tämä on tosi koskettava kirja ja itselläkin tuli kyllä parissa kohtaa tippa linssiin. Tämä menee ehdottomasti mun suosikkikirjaksi joulukuussa! Sivuja tässä kirjassa on 261.

Lukeminen on kyllä tosi ihanaa. Varsinkin ennen nukkumaanmenoa on ihana rauhoittua ja lukea jonkin aikaa jotain hyvää kirjaa. Se rentouttaa ja tuo helpommin unen, ainakin mulle. Ootko sä kova lukemaan ja minkä kirjan luit viimeksi? Kivaa torstai-iltaa kaikille!

18 kommenttia:

 1. Nää kaikki oli ihan uusia tuttavuuksia mulle niin saanpahan ainakin luettavaa! :D

  maripulliainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sait uusia kirjoja sun lukulistalle! :)

   Poista
 2. Ton Kiven sisässä ja En koskaan luovuta haluaisin lukea, pitää ettiä niitä kirjastosta seuraavalla kerralla! Kevätuhrit oli kyllä niin hyvä kirja ja myös sen jatko-osa. En itekkään sen tyylisiä kirjoja usein lue, mutta just nuo oli kyllä niin mukaansatempaavia. Osaisitko suositella jotain muutakin kirjaa, jossa olisi mukana vähän historiaa tai tapahtuma-aika olisi menneisyydessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lukemaan kyllä nuo molemmat, koska ne oli tosi hyviä! :) Mä olin aluksi hieman epäileväinenkin, että jaksanko lukea tuon Kevätuhrit kirjan loppuun, mutta todellakin jaksoin! Apua, nyt pistit kyllä tosi pahan kysymyksen :D Harvemmin tulee vastaan mitään tämän tyyppisiä kirjoja, joten en nyt kyllä tähän hätään osaa vastata :/ Mutta jos törmään johonkin samantyyppiseen kirjaan, niin ilmotan sulle!

   Poista
 3. Mulla on kirjojen lukemisessa aina se ongelma, että aina ajattelen, että alan lukemaan jotakin kirjaa, mutta joka kerta siinä käy niin, etten alakaan lukemaan sitä! Vähän ärsyttää tämä itsessäni, mutta ehkä pystyisin muuttamaan tapojani tän suhteen. Kuitenkin, sen verran mitä olen elämässäni lukenut, niin pakko sanoa, että tuo ennen nukkumaanmenoa lukeminen todellakin auttaa saamaan unen nopeammin! :) Kivaa torstai-iltaa myös sulle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosittelen alottamaan jonkun sellaisen kirjan lukemisesta, josta on tehty elokuva tai tv-sarja, koska niin mäkin aloitin silloin aikanaan kirjojen lukemisen :D Ensimmäinen vähän paksumpi kirja, minkä luin oli tietysti Harry Potter ja viisasten kivi! Onhan asia tietysti niinkin, että lukeminen ei ole kaikkia varten ja se on ihan ok :D Mä en saa edes nukutuksi, jos en edes viittätoista minuuttia lue jotain kirjaa ennen nukkumaanmenoa :D Kiitos Jaana! ♥

   Poista
 4. Nyt oli kyllä pari niin kiinnostavan kuuloista kirjaa et pakko lukea heti kun mahdollista! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, kun säkin aloitat tämän postaus-sarjan! ❤ Lukeminen on aivan parasta, itseäkin se auttaa nukahtamaan paremmin. Tällä hetkellä on parikin kirjaa menossa, mielenkiintoisimpana Tyttö joka nielaisi Eiffel- tornin kokoisen pilven :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! ♥ Lukeminen on aivan ihanaa. Mä en ollut aiemmin kuullutkaan tuosta kirjasta, joten oli heti pakko googlettaa se. Vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta kirjalta! :)

   Poista
 6. Sininkin blogiin jo kommentoin että toi Kauhun ja kauneuden valtakunta kiinnostaisi muakin :) ja myös toi En ikinä luovuta kuulostaa siltä että lukisin sen mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo molemmat oli kyllä tosi hyviä kirjoja, suosittelen kyllä lukemaan! :)

   Poista
 7. Sun lukemat kirjat kiinnostaa kyllä aina! :) Itsekkin koita nyt lukea enemmän kuin ennen. Tuo En ikinä luovuta kirja kiinnostaisi! Mulle tuli niin surullinen olo tuon Emilian vuoksi :( <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Lukeminen on kyllä tosi kivaa ja kirjojen parissa aika menee tosi nopeasti. Varsinkin sellaisten kirjojen parissa, joiden maailmaan pääsee oikein kunnolla sisälle :D Mullakin tuli kyllä niin paha olo Emilian takia :/ ♥

   Poista
 8. Mä en myöskään lue Kevätuhrien tyylisiä kirjoja, mutta tuo oli niin koukuttava ja hyvä, että koukkuun jäin! Aloitin just tota toista osaa, mutta oon tosiaan kuullut ettei se ole yhtä hyvä kuin ensimmäinen. :( Ja mä tykkään myös lukea ennen kuin käyn nukkumaan, mutta Kevätuhrien lukeminen ei kyllä rauhoittanut yhtään :’D. En ikinä luovuta on ihan uusi tuttavuus mulle! Menee heti lukulistalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jopa ihan varma kirjaa lainatessani, että tämän tuun jättämään kesken, mutta toisin kävi, hahah :D En edes sen erikoisemmin osaa perustella, miks en tykänny tuosta toisesta osasta niin paljoa kuin ensimmäisestä, mutta joku siinä tökki :/ Ei tuo toinen osakaan kuitenkaan mikään huono ollut! Toi Kevätuhrit oli kyllä sen verran kuumottava kirja, että sitä en lukenut ollenkaan ennen nukkumaanmenoa :D Kiva kuulla, että sait uuden kirjan sun lukulistalle! ♥

   Poista
 9. Pitäis kyllä lukea enemmän.. aloitin just lukeen ekaa Potteria, eli toivottavasti saan luettua sarjan kokonaan kevään mittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kyllä kivaa sitten kun siihen pääsee oikein kunnolla kiinni :) Mulla on joka kesäisenä perinteenä lukea kaikki Potterit läpi :D Tai noh, meneehän siihen pakostakin enemmän aikaa, varsinkin kun ne viimeiset osat on niin paksuja, mutta joka kesäloman alussa aloitan niiden lukemisen :D

   Poista