tiistai 4. heinäkuuta 2017

Fiiliksiä tulevasta vuodesta

Koko viime viikko kului jännityksen vallassa. Jo maanantaina ensimmäiset onnelliset facebook päivitykset pomppasivat etusivulleni. Monet ihmiset alkoivat hehkuttamaan saamaansa opiskelupaikkaa. Minäkin kirjauduin monena päivänä opintopolkuun katsomaan josko sinne olisi ilmestynyt tieto siitä, että sainko opiskelupaikkaa ensi vuodeksi vai en. Joka päivä jouduin pettymään, kun mitään tietoa ei näkynyt. Kunnes sitten torstaina sain tietää, että en pääse ensi vuodeksi minnekään opiskelemaan. Kieltämättä ensin se oli aikamoinen pettymys. Ei ollut itkukaan siinä tilanteessa kaukana. Mun ajatukset täytty siitä, kuinka huono olen, koska en saanut opiskelupaikkaa. Faktahan siis on se, että en todellakaan ole ainoa, joka ei sitä opiskelupaikkaa saanut, mutta harva siitä vaan kertoo somessa. Tässä postauksessa aion avata vähän mun tämän hetkisiä fiiliksiä.
weheartit01
Ensin mulle tuli ajatus, että ilmoittaisin samoille päiväkodeille, eskareille ja ala-asteille sijaisiksi, missä olin nyt viime keväänä kirjoitusten jälkeen. Äiti kuitenkin alkoi sanomaan, että mulle olisi tulossa pitkä vuosi eteen, koska loppujenlopuksi niitä sijaisuuksia oli aika vähän (suunnilleen kuukauden välein). Siinä vaiheessa aloin ihan tosissani miettimään mitä tekisin. Googlailin erilaisia vaihtoehtoja netistä kunnes sitten Kaustisen kansanopisto osui silmään. Siellä järjestettäisiin avoimen yliopiston kursseja, joista yhtenä oli kasvatustiede. Vaikka hainkin ammattikorkeakouluun sosionomiksi sekä kirjasto- ja tietopalvelualalle, avoimen yliopiston kurssista olisi varmasti hyötyä sitten kun seuraavan kerran hakisin yhteishaussa esimerkiksi vaikkapa juuri sosionomiksi. Soitin Kaustisen kansanopistoon ja kysyin noista kursseista. Siellä mulle kerrottiin, että halukkaita kurssilaisia on niin vähän, että niitä ei järjestetä. Mulle iski taas sellainen toivottomuus, koska mun toiveet oli jo kerenneet heräämään.
weheartit02
Samasta paikasta sain kuitenkin tiedon siitä, että siellä opistossa pystyy opiskelemaan lastenohjaajaksi. Olin kyllä katsonut netistä, että siellä on sellainen koulutusmahdollisuus, mutta luulin että se koski pelkästään peruskoulun päättäviä ja kaikenlisäksi sinne olisi pitänyt hakea jo tämän kevään yhteishaussa. Puhelimessa oleva nainen kertoi, että lukion päättäneet pystyvät hakemaan sinne myös heinäkuun loppuun asti. Tulostin netistä lomakkeen, jonka täytin ja lähetin sen kohti Kaustisen kansanopistoa. Lomakkeeseen piti kirjoittaa jotain itsestään, opiskelutaustastaan ja mahdollisista työkokemuksista. Lisäksi mun piti hankkia seurakunnalta työtodistus siitä, että oon ollut kolmella riparilla isosena. Nyt mulla olisi siis tasan kuukauden päästä, eli 4.8. uudet soveluvuuskokeet, mutta tällä kertaa Kaustiselle. Soveltuvuuskokeeseen kuuluu psykologin haastattelu sekä jonkinlainen ryhmätilanne. Jos mulle aukeaa paikka Kaustisen kansanopistossa, mun koulu tulee alkamaan 14.8. ja koulutus tulee kestämään kaksi vuotta.
weheartit03
Mitäs sitten käy, jos en pääse tuonnekaan opiskelemaan? Ensimmäisenä tunteena on toki varmaan pettymys, mutta yllä olevan kuvan tekstin mukaisesti en aio luovuttaa. Haen uudestaan mahdollisesti jo ensi syksyn yhteishaussa. Tai sitten googlailen lisää avoimen yliopiston kursseja. On myös mahdollista, että haaveammatti ehtii muuttumaan tässä ajassa. Ikinä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt aion kuitenkin nauttia tästä kesästä ja tehdä juuri niitä asioita mistä nautin, esimerkiksi lukea hyviä kirjoja, kuunnella hyvää musiikkia sekä viettää paljon aikaa kavereiden kanssa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

-Sofia

PS. Kuvat on otettu weit:sta!

18 kommenttia:

 1. Harmi, kun et saanut heti saanut opiskelupaikkaa. Jospa tästä nyt kuitenkin se irtoaisi, paljon tsemppiä soveltuvuuskokeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi se harmitti kyllä niin vietävän paljon, mutta sitten se meni ohi. Harmittaa toki vieläkin, mutta ei ihan niin paljoa. Kiitos! :)

   Poista
 2. Niin kun sanoit tekstissä, moni muukin jää ilman koulupaikkaa!! Jopa monet jotka ovat olleet tosi hyviä koulussa, joten älä huoli. Nauti vapaasta ja tarkkaile työmarkkinoita. Tsemppiä! 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneks tän asian kans ei tarvii olla yksin :) Aina jostain löytyy vertaistukea ja sukulaiset ja kaverit on myös ollu tukena, mikä on ihanaa. Kiitos! ♥

   Poista
 3. Ikävää, ettei opiskelupaikka irronnut yhteishaussa, mutta niinkuin sanoit: et ole yksin! Jospa pääsisit nyt tuonne kansanopistoon, pidän peukkuja pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne olis kyllä niin kiva päästä :) Toivon niin paljon, että tuo ryhmätilanne ei oo mitenkään hirveän haastava, koska kaikki ryhmätilanteet on aina heikkous mulle D:

   Poista
 4. Älä stressaa, kyllä se koulupaikka sieltä vielä aukeaa -Nooraa lainaten nauti vapaasta ja tarkkaile työmarkkinoita! :) Mun pikkusiskokaan ei saanut nyt opiskelupaikkaa, joten tästä ollaan puhuttu viime päivinä aika paljon.. mä en ainakaan päässyt sinne mihin halusin(Raumalle luokanopettaja koulutukseen), "jouduin" ottaan vastaan sitten insinöörilinjalta paikan Tamkista.. noh, kyllähän sitä vielä kerkiää opiskella myöhemminkin sitä omaa alaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan olla tarpeeks sinnikäs ja kärsivällinen! :D Mun serkkukin yritti muutaman kerran päästä opiskelemaan farmasiaa ennen kuin onnistu siinä. Mulla on tutuissa myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat kerenneet elämänsä aikana opiskelemaan itselleen myös enemmän kuin sen yhden ammatin, joten aikaa opiskeluun todellakin on vaikka koko elämä :D

   Poista
 5. Oot kyllä ihailtavan sinnikäs ja ihan mahtavaa ettet jäänyt paikoillesi vaan laitoit uudet pyörät pyörimään heti! Toivotaan parasta edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Kyllähän siinä ensimmäinen päivä meni asiaa harmitellessa, mutta sen jälkeen ajattelin että mun on pakko suunnitella tulevalle vuodelle myös jotain muuta kuin pelkästään kotona olemista. Munkin mielestä on tärkeää laittaa suunnitelma B heti käytäntöön eikä jäädä harmittelemaan mennyttä asiaa! :D

   Poista
 6. Sulla on kyllä mahtava asenne! <3 Tiedän että itse olisin panikoitunut ja lamaantunut paikalleen enkä olis varmasti osanut toimia yhtään!
  Sulle järjestyy varmasti opiskelupaikka, tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äää, voi kiitos! ♥ Ilman sukulaisten ja kavereiden neuvoa mäkin olisin todennäkösesti jäänyt vaan junnaamaan paikalleen ja vatvonut asiaa mielessäni koko ajan, mutta niiden avustuksella pääsin asiasta eteenpäin, edes jonkin verran :)

   Poista
 7. Harmi ettet päässyt kouluun, kyllä muakin harmitti kun en päässyt kouluun :/ Olisin niin tahtonut opiskelemaan, mutta syksyllä sitten haen uudelleen taas :) Toivottavasti pääsisit opiskelemaan syksyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että Suomessa on tosi vaikeaa päästä korkeakouluihin sisälle, hait sitten mihin tahansa :/ Pidän sullekin peukkuja pystyssä, että säkin saisit opiskelupaikan syksyllä! :)

   Poista
 8. Siis todellakin, kaikkien pitäs ottaa susta mallia asenteesta! Tsempit! Oot ihan huipputyyppi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon tästä ihanasta kommentista! :) ♥

   Poista
 9. Mäkin hain sosionomiksi, mutta jäin ilman opiskelupaikkaa. :/ Aluksi harmitti ihan vietävästi, kun jäi vielä niin pienestä kiinni. Turha surkuttelu ei kuitenkaan auta tilannetta, joten oon alkanut suunnittelemaan tulevaa. Oon aatellut hakea syksyllä uudestaan ja oon myös katsellut avoimia työpaikkoja. :) Hurjasti tsemppiä sulle soveltuvuuskokeeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :/ Se on kyllä niin ärsyttävää, jos jää ihan pienestä kiinni opiskelupaikka. Toivottavasti sua onnistaa sitten tulevan syksyn yhteishaussa! :) Ja kiitos!

   Poista