torstai 22. kesäkuuta 2017

Harry Potter tag

Törmäsin pari päivää sitten Sonjan blogissa tähän Harry Potter tagiin ja suurena Harry Potter fanina en pystynyt olla ottamatta osaa tähän tagiin myös! Musta tuli Harry Potter fani suhteellisen myöhään (vasta vuonna 2011), mutta olin kyllä tietysti jo aiemminkin kuullut monien ihmisten puhuvan sekä kirjoista että elokuvista. 2011 vuoden kesällä sitten ajattelin lukea kaikki kirjat, eikä siihen kyllä hirveän kauaa mennyt kun olin saanut kaikki kirjat luettua, koska koko sarja oli niin käsittämättömän hyvä ja koukuttava. Elokuvat lainasin kirjojen lukemisen jälkeen yhdeltä kaveriltani, eivätkä nekään tuottaneet pettymystä, vaan päinvastoin. Myöhemmin mun oli kuitenkin pakko ostaa kaikki elokuvat myös omaksi. Ehkä tämä nyt kuitenkin riittää tähän alkuun mun Harry Potter taustasta ja siirrytään nyt siihen varsinaiseen aiheeseen, eli tähän tagiin!

1. Mikä on lempikirjasi?
- Tähän mun ei tarvii edes miettiä vastausta. Ehdottomasti Azkabanin vanki! Tää johtuu varmaankin siitä, että Sirius on mun lempihahmo koko sarjassa ja on ihanaa nähdä kun Harry tutustuu omaan kummisetäänsä, jonka olemassaolosta hän ei edes tiennyt ennen tätä kirjaa. Viisasten kivi on myös kyllä omalla tavallaan tosi hyvä, koska siinä kaikki taikamaailman asiat ovat täysin uutta Harrylle ja myös meille lukijoille. Kaikki kirjat ovat toki hyviä!

2. Mikä on lempielokuvasi?
- Tähänkin sanon Azkabanin vanki ja oikeastaan samasta syystä kuin tuo kirjakin on mun lemppari.

3. Mistä kirjasta pidit vähiten?
- Voi että.. en haluais sanoa mitään, koska kaikki on vain yksinkertaisesti niin hyviä. Sanotaan nyt ehkä kuitenkin Feeniksin kilta.

4. Mistä elokuvasta pidit vähiten?
- Tähänkään en mieluusti vastaisi yhtään mitään. Jostain syystä on kuitenkin käynyt niin, että en ole katsonut Puoliveristä prinssiä aivan niin montaa kertaa kuin olen muita elokuvia katsonut. Johtunee varmaankin siitä, että Dumbledore kuolee.

5. Mikä sai itkemään elokuvissa/kirjoissa?
- Siriuksen, Kalkaroksen ja Dumbledoren kuolemat! Oli oikeasti niin kauheaa nähdä omien lempihahmojensa kuolevan. Myös Dobbyn kuolema oli tosi surullinen.

6. Jos voisit seurustella kenen tahansa hahmon kanssa, kuka se olisi?
- Musta jotenkin tuntuu, että se olisi joku Weasleyn perheen pojista. Todennäköisesti ehkä Ronin tai Georgen. Ron on mun mielestä kaikkein mielenkiintoisin ja George puolestaan hauskin Weasleyn perheestä!
DSC_0424
7. Kuka on lempihahmosi?
- Se on varmaan tullutkin jo tähän mennessä selväksi, mutta Sirius, Kalkaros ja Dumbledore ehdottomasti! Kunpa Sirius olisi elänyt vähän pidempään kuin ainoastaan Feeniksin kiltaan asti.

8. Kenestä hahmosta pidät vähiten?
- Pimento saa mun veren kiehumaan joka kerta kun nään sen elokuvissa. Kirjoissa ärsyttävimmät hahmot on Draco ja Pimento.

9. Lempiquote?
- "Onni löytyy jopa synkimpinä aikoina, jos vain toinen muistaa sammuttaa valon." "Älä sääli kuollut, Harry. Sääli elin- ja asuvilla ilman rakkautta." Dumbledoren viisaudet OLI Aina Niin Hyviä ja tietysti rakastan MYÖS seuraavaa quotea: "Onhan tällä kertaa?" "Aina", sanoi Kalkaros"

10. Quote, josta pidät vähiten?
- Nyt täytyy kyllä myöntää, että tähän ei tuu mitään mieleen :D

11. Mikä suojeliuksesi olisi?
- Todennäköisesti kissa, koska rakastan kissoja niin paljon!
DSC_0425
12. Minkä muodon mörkö ottaisi edessäsi?
- Todennäköisesti mörkö näyttäis mulle sen, kuinka kaikki läheiset hylkäis mut eikä haluais olla mun kanssa. Toisena mahdollisuutena vois olla käärme, koska pelkään käärmeitä tosi paljon.

13. Haluaisitko mieluummin saada seljasauvan, elpymiskiven vai näkymättömyysviitan?
- Näkymättömyysviitan! Ois vaan niin kätevää muuttua välillä näkymättömäksi!

14. Missä tuvassa olisit?
- Oon tehny muutamia testejä aikaisemmin netissä ja oon aina saanut tulokseksi joko Puuskupuhin tai Korpinkynnen. On aika vaikeaa sanoa itse että kumpaan tupaan näistä haluaisin. Jompaan kumpaan.

15. Jos olisit huispausjoukkueessa, missä asemassa pelaisit?
- Mua on aina sanottu pieneksi ja nopeaksi (oon pieni, nopeudesta en tiiä), joten ehkä mä olisin etsijä.

16. Mikä olisi lempiaineesi?
- Joko riimut tai loitsut! Molempia olisi niin siistiä opetella!
DSC_0426
17. Jos voisit herättää yhden hahmon henkiin, kuka se olisi?
- Joko Siriuksen ja Dumbledoren! Molemmat hahmot olivat tosi tärkeitä Harrylle, varsinkin Sirius. Mua harmittaa niin paljon, että ne sai viettää niin vähän aikaa yhdessä.

18. Mitä tekisit työksesi taikamaailmassa?
- Hmm.. taikaministeriössä ois varmaan aika mielenkiintosta olla töissä.

19. Jos voisit tavata kenet tahansa näyttelijöistä, kuka se olisi?
- Mun lempihahmojen näyttelijät eli Gary Oldman, Michael Gambon tai Alan Rickman. Tiedän kyllä, että Alan Rickman on kuollut, mutta jos se ois mahollista, niin se.
DSC_0427
20. Olitko tyytyväinen loppuun?
- Joo, kyllä mä oon. Oishan se tosiaan ollut kiva nähdä, että esimerkiksi Sirius ja Fred olisivat olleet elossa, mutta yleisellä tasolla oon kyllä tyytyväinen.

21. Paljonko Harry Potter merkitsee sinulle?
- Kyllä se aika paljon merkitsee. Oon lukenu kaikki kirjat sekä suomeksi että englanniksi moneenkin kertaan (niihin ei vain ikinä kyllästy), katsonut elokuvat moneen kertaan ja jonain päivänä haluan päästä käymään Lontoossa Warner Brosin studioilla! Kun kävin pari vuotta sitten Lontoossa mun kummin luona, meidän oli tarkoitus mennä käymään siellä, mutta aika ei riittänyt siihen. Kirjat on aina ollu mulle sellanen pakoreitti "oikealta maailmalta", eikä Potterit todellakaan ole ollut mikään poikkeus tässä asiassa. Luen tällä hetkellä sarjaa englanniksi läpi kolmatta kertaa. Monet saattavat ihmetellä, että miten vielä 18-vuotiaanakin rakastan tätä sarjaa niin paljon. Musta tuntuu, että tää sarja tulee merkkaamaan mulle erittäin paljon koko mun elämän ajan.

Jos meinaatte ite tän saman tagin tehdä, niin linkatkaa se alas kommentteihin! Luen tällaisia postauksia enemmän kuin mielelläni! :)

-Sofia

PS. Yritän saada sen ylioppilaslahjan mahdollisimman nopeasti tänne blogiin! Kuvien ottamisen kanssa meinaa vain olla vähän ongelmaa, kun kamerasta loppui akku juuri silloin kun aloitin lahjojen kuvaamisen. Jotkut lahjat on kaikenlisäksi hieman vaikeita kuvattavia, hahah.

10 kommenttia:

 1. Yks 27v. Potterfani ilmoittautuu! Oon saanu ekan Potterin ku oon ollu 11 ja sen jälkeen oon ollu ihan potterholisti! <3 Viimeks ku oltiin Lontoossa ni meijän piti mennä sinne studioille,mutta sinne olis pitäny ostaa ne liput ennakkoon -seuraavat vapaat liput oli vasta 2kk päähän.. mutta käytiin sitten King's crossilla juoksemassa seinää päin ja käveltiin sellanen Potter tour, mihin ostettiin erikseen kartta. Esim. Millenium silta oli mielenkiintoinen, kun matkaseura yritti väijyä kuolonsyöjiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, Potterit on kyllä parhaita! ♥ Joo, musta tuntuu että meidänki olis varmaan pitäny varata liput etukäteen sillon. Mä en vaan sillon tienny edes koko Harry Potter studion olemassaolosta, joten ei varsinaisesti edes oltu suunniteltu sinne menoa etukäteen :D King's crossilla ja tuolla sillalla pitää kyllä ehdottomasti päästä käymään seuraavalla kerralla kun meen Lontooseen!

   Poista
 2. Toinenkin suuri Potterfani täällä! Pystyn samaistuu muutamaan kohtaa. Azkabanin vanki on myös munki lemppari kirjana että elokuvana - kirja tosin ehkä enemmän lemppari kuin itse elokuva. Sillä love Sirius♥ Tämä tägi on kyllä pakko tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itekin tykkään kirjoista kyllä enemmän! Niissä on sellanen oma tietynlainen tunnelmansa mikä nappaa elokuviakin paremmin mukaansa :D Jes, innolla oottelen sun versiota tästä! :)

   Poista
  2. En jaksanut kauhena kauaa olla tekemättä ja julkaisematta tätä xD

   http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/2017/06/harry-potter-tag.html

   Poista
  3. Hahah, mulla oli vähän sama juttu! XD Meen heti lukemaan sun postauksen!

   Poista
 3. Täältähän löytyi ekstra mielenkiintoinen postaus! Mun lemppari on myös Azkabanin vanki. Tykkäsin myös siitä, että Sirius tuli kuvioihin eikä kirja painottunut sinä lukuvuotena Voldemorttiin niin paljon. Lisäksi elokuvana se oli erilainen eikä niin synkkä. Viimeisimmät leffat eivät ole olleetkaan mun niin suuria suosikkeja sen synkkyyden vuoksi. Totta kai itse kirjailijakin siihen sitä halusi, mutta tykkäsin enemmän 4 ensimmäisestä leffasta. Salaisuuksien kammiota muistan katsoneeni kahden viikon aikana 13 kertaa ja monet kerrat sen jälkeenkin, joten se VHS on valitettavasti päätynyt roskikseen. Oli niin huonossa kunnossa, ettei kuvasta nähnyt enää muuta kuin muurahaisten jalkapallo-ottelua :D

  Pitäisipä taas alkaa vähän muistelemaan omaa nuoruutta ja sitä kuinka sitä olikaan niiiiin koukussa Harry Potter sarjaan.. :D

  http://vaylantyar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, munkin mielestä tää oli tosi mielenkiintonen postaus, kun näin tämän Sonjan blogissa viikko sitten ja oli pakko laittaa itekin heti toteutukseen! :D Joo, mulla on vähä sama noiden kolmen viimeisen kirjan ja neljän viimeisen elokuvan kanssa. Tykkään toki kaikista elokuvista ja kirjoista, mutta Feeniksin kiltaan asti tykkäsin kirjoista ja elokuvista enemmän. Mulla on kaikki elokuvat DVD:nä, mutta enimmäkseen munkin on tullut katsottua varmaankin Salaisuuksien kammiota päätellen sen kotelon kunnosta ja levyssäkin taitaa olla muutama naarmu :D Kaikki levyt kuitenkin toimii vielä! :D Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Joo käy joskus ehdottomasti Potter studiolla! Itse kävin siellä toukokuussa, oli kyllä ihan mahtava paikka :) Mutta muista varata liput tosi paljon etukäteen, ne saattaa olla myytyjä loppuun kuukausikin etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne on kyllä pakko päästä! Pitääpäs muistaa etukäteen tuo, kiitos tiedosta! :)

   Poista