perjantai 4. tammikuuta 2019

Joulukuun luetut kirjat

Joulu ja uusi vuosi ihan vilisi mun ohi ja en myöskään muistanut tänne blogin puolelle tulla toivottelemaan hyvää joulua tai uutta vuotta. Ehkä nyt ei kuitenkaan ole vielä myöhäistä toivottaa hyvää uutta vuotta, joten hyvää uutta vuotta! Mä tuun kyllä luultavasti vielä jossakin vaiheessa julkasemaan postauksen, jossa esittelen loput joulukalentereiden luukut, mutta nyt ensin ajattelin kuitenkin julkaista tämän postauksen, missä näkyy joulukuun aikana luetut kirjat. Joulukuun alkupuoli oli vähän hidasta kirjojen lukemisen suhteen kaikkien koulujuttujen takia, mutta kun mulla alkoi joululoma jo 19.12., niin sen jälkeen mulla ei mitään muuta ollutkaan kuin aikaa lukea kirjoja, hahah. Mutta pidemmittä puheitta, mennään asiaan!
DSC_1033
Cecelia Ahern - Täydellinen
Celestine North on leimattu Vialliseksi. Siitä lähtien kun tuomari Crevan leimasi hänet Vialliseksi, Celestine on elänyt kuin aave. Hän ei luota kehenkään muuhun kuin Carrickiin, toiseen Vialliseen. Celenellä on hallussaan tietoja, jotka riittäisivät helposti romauttamaan hallituksen ja heidät hirveät sääntösä maan tasalle. Celestinen täytyy tehdä päätös: pelastaako hän vain oman henkensä vai kaikkien muiden Viallisten?

Tämä on Viallinen sarjan toinen ja samalla myös päätösosa. Tavallaan olisi ollut kiva lukea sarjasta vielä kolmaskin osa, mutta hyvä kuitenkin että tarina päätettiin tähän toiseen osaan. Luin tosiaan sarjan ensimmäisen osan joskus kesällä ja tykkäsin siitä tosi paljon. Ajattelinkin, etten tästä toisesta osasta voi tykätä yhtään enempää kuin ensimmäisestä, koska se oli niin hyvä, mutta kyllä mä melkein tykkäsin tästä vieläkin enemmän. Juoni nappaa heti ensimmäisestä lauseesta mukaansa, eikä kirjaa meinaa millään malttaa laskea pois käsistään. Sivuja tässä kirjassa on 421.
DSC_1034
Tenho Immonen - David Bowie: Elämä laulu laululta
Kirjassa kerrotaan koko David Bowien ura ihan alusta lähtien hänen kuolemaansa saakka jokaisen levyn muodossa. Kirjassa kerrotaan, miten jokainen kappale on syntynyt ja samalla kerrotaan myös monipuolisesti ja kattavasti Bowien elämästä.

Lainasin tämän muistaakseni suunnilleen samaan aikaan kuin sen Bowien kirjan, minkä luin marraskuussa. Tästä tykkäsin kuitenkin huomattavasti paljon enemmän. Tykkäsin myös siitä, että David Bowie pääsi itse kirjassa ääneen siinä muodossa, että kirjaan oli lainattu joitakin vanhoja haastatteluja lehdistä. Kirjassa on 474 sivua ja ensin mietin kyllä, että jaksanko lukea kirjaa ihan loppuun asti, mutta se ei tuottanut ollenkaan vaikeuksia.
DSC_1035
Sisko Savonlahti - Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
Kirja kertoo nuoresta naisesta, joka on juuri eronnut poikaystävästään. Kohta on kesä ja erosta on pakko päästä yli. Täytyy nousta murheen alhosta, täytyy löytää työpaikka, täytyy rakastua, täytyy käynnistää positiivisuuden kierre. Mutta pitääkö täyttää ulkopuolisten odotuksia vai toimia sen mukaan, mitä itse haluaa?

Yleensä en lue tämän tyyppisiä kirjoja ja tämä olikin ensimmäinen aikuisten puolelta napattu kirja hetkeen aikaan. Aluksi mulla olikin ehkä vähän ongelmia päästä kirjaan mukaan, mutta loppujenlopuksi tää oli kuitenkin tosi koukuttava ja tykkäsin tosi paljon kirjoitustyylistä! Tässä kirjassa on 304 sivua.
DSC_1036
Merja Jalo - Tähtitornin salaisuus
Nummelan ponitallin porukka matkustaa viikoksi harjoitusleirille Vartiovuoren upealle kartanolle, joka on kuuluisa vanhasta tähtitornistaan. Lähialueesta liikkuu mitä kummallisimpia huhuja. Väitetään, että tähtitornissa kummittelisi ja paikan emäntään liittyisi jotakin hämäräperäistä. Pian totuus kaikesta alkaa paljastua...

Todellisuudessahan tää kirjasarja on suunnattu ala-asteelaisille, mutta mä oon aina tykännyt lukea näitä kirjoja! Mä osallistuin viime vuonna (tuntuupa oudolta puhua vuodesta 2018 noin) Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaasteeseen ja viimeiseksi täytettäväksi kohdaksi mulle jäi, että mun piti lukea jokin kirja, jossa oli alle sata sivua. Tämä kirja täytti sen kohdan, joten lukuhaaste suoritettu! Tässä kirjassa on siis tosiaan 99 sivua.
DSC_1037
Terhi Rannela - Taivaan tuuliin
Äidin tapaturmainen kuolema muuttaa Auran koko maailman. Uudessa koulussa yksinäinen tyttö joutuu silmätikuksi ja alkaa hakea turvaa erilaisista sankarihahmoista: ensin Peppi Pitkätossusta, sitten sodan jumalasta Pallas Athenesta. Lopulta terroristi Ulrike Meinfhofista tulee Auran lohtu ja henkinen äiti. Kunnes hän löytää sielunkumppaninsa Henrin, jota kiinnostavat tismalleen samata asiat ja jossa on samaa vihaa kuin Aurassa itsessään.

Nyt täytyy kyllä myöntää, että en oo hetkeen lukenu näin outoa kirjaa. En ehkä välttämättä olis lukenu tätä kirjaa loppuun, mutta kieltämättä mua kiinnosti että miten oudosti tää kirja loppuu. Kuten kannesta ehkä voi huomata, niin tää oli aika tummasävynen kirja ja ehkä sen takia tää ei ollukaan ihan täysin mun juttu. Tulipa nyt kuitenki luettua, jos ei muuta. Sivuja tässä on 282.
DSC_1038
Anu Holopainen - Sydänhengitystä
Tiiran suurin haave on mennä lukion jälkeen vapaaehtoistyöhön mertensuojeluprojektiin Filippiineille ja sen jälkeen kouluttautua meribiologiksi. Unelmat meinaavat kuitenkin mennä pirstaleiksi, koska raskaustestissä näkyy kaksi viivaa. Tiira tietää heti ratkaisun asiaan, mutta kaikki hänen läheisensä eivät ole asiasta samaa mieltä hänen kanssaan.

Tää kirja oli alusta alkaen tosi mielenkiintonen ja tykkäsin tästä kyllä, vaikka pari kohtaa kirjassa oli ehkä vähän ällöttäviä. Tästä kirjasta on vähän vaikea kertoa mitään ilman, että paljastan liikaa yksityiskohtia, mutta suosittelen kyllä lukemaan, jos yhtään tällainen aihe kiinnostaa! Sivuja tässä kirjassa on 228.
DSC_1039
Sini Helminen - Veden vallassa
Marin äiti on kadonnut vuosia sitten, ja isä on hörähtänyt uskomaan Kalevalan kummajaisiin. Lapsuuden bestis Jessika ja hänen jenginsä tuntuvat vaistoavan Marin jokaisen kipukohdan. Kylvyssä Mari löytää ihostaan sileän suomun, mikä saa hänet tolaltaan. Naapurintyttö Tuulia raottaa Marille maailmaa, jonka olemassaolosta hänellä ei ole ollut aavistustakaan. Isä varoittaa tytärtään menemästä järveen, mutta jokin siellä houkuttelee Maria, eikä hän osaa aavistaa millainen vaara järvessä odottaa.

Tää kirja on Väkiveriset sarjan kolmas osa. Mä oon lukenut myös ne kaksi ensimmäistä, jotka oli ihan hyviä, joten pakko mun oli tämä kolmaskin lukea. Ihan ok, mutta tästäkin huomaa, että tämä on ehkä tarkoitettu vähän nuoremmille lukijoille kuin minä. Ainakin tämän kirjan parissa pääsee heittämää aivot oikein kunnolla narikkaan! Sivuja tässä kirjassa on 239.
DSC_1040
Essi Ihonen - Ainoa taivas
Aino on 17-vuotias, pukeutuu maanläheisiin väreihin ja peittää pitkät letitetyt hiuksensa huivilla. Lisäksi hän ei ole ikinä pitänyt ketää poikaa kädestä, mutta on jo silti suostunut Armon kosintaan. He kuuluvat molemmat seurakuntaan, jossa ketään ei jätetä yksin ja kaikkeen on selkeä vastaus. Ainoa alkaa kauhistuttamaan ennalta määrätty elämänpolku - ja yhtäkkiä hän ei ole enää varma yhtään mistään. Kestääkö usko asioiden kyseenalaistamista vai sortuuko kaikki?

Mua on aina kiinnostanut erilaiset uskonnot ja myös lahkot. Se olikin syy miksi tähän kirjaan tartuin kirjastossa ja hyvä että tartuin. En toki halua polkea minkään uskonnon tai lahkon mielipiteitä maahan tai mitään, mutta kirjaa lukiessa tajusin, kuinka kiitollinen oon siitä, miten en itse kuulu mihinkään lahkoon, eikä ole myöskään mitään vähän hassulta tuntuvia sääntöjä elämässä. Tätä suosittelen todellakin lukemaan, koska tämä pistää ajattelemaan! Sivuja tässä kirjassa on 239.
DSC_1041
Sarah J. Maas - Throne of Glass: Lasipalatsi
Adarlanin hovin valtaistuinsaliin astelee pahamaineinen salamurhaaja. Hän ei ole tullut tappamaan julmaa kuningasta, vaan hän on siellä lunastaakseen vapautensa. Jos hän päihittää taistelutaidoillaan 23 varasta, salamurhaajaa ja soturia, hänet vapautetaan orjatyöstä suolakaivoksilla ja hänestä tehdään Kuninkaan Miekka. Hänen nimensä on Celaena Sardothien, ja hän on 18-vuotias nuori nainen. Tehtävä ei olekaan ihan niin helppo. Linnassa nimittäin lymyää jotakin hyvin uhkaavaa ja kilpailu muuttuu hyvin pian selviytymiskamppailuksi.

Mulle on jo kauan suositeltu tätä, ja lainasinkin tämän itselleni jo marraskuussa. Olin kuitenkin tosi skeptinen sen suhteen, että tulisinko tätä ikinä lukemaan loppuun asti tai että onko tämä ylipäätään mun tyylinen kirja. Annoin nyt joulukuussa tälle kuitenkin mahdollisuuden ja hyvä että annoin. Tää nimittäin nousi mun suosikiksi joulukuun aikana! Tämä on siis ensimmäinen osa tuohon Throne of Glass -sarjaan ja tästä on ilmestynyt englanniksi muistaakseni kuusi osaa. Eli lukemista tässä sarjassa todellakin riittää! Sivuja tässä kirjassa on 438.
DSC_1042
Mark Blake - Freddie Mercury an illustrated life
Viimeisenä vaan ei suinkaan vähäisimpänä tämä Freddiestä kertova englanninkielinen kirja! Aloitin tämän joulukuun viimeisenä päivänä ihan aamulla ja olin ihan varma, että en tätä ehdi lukea enää sen päivän aikana, mutta kuinkas kävikään! Englantia on yllättävän helppo lukea sitten kun siinä pääsee vauhtiin ja tietysti lukemista nopeuttaa myös se, että lukee oikeasti mielenkiintoista kirjaa. Tää oli oikeastaan aika samantyyppinen kuin se Queen kirja, jonka luin marraskuussa, mutta ihan suomeksi. Silti tässä oli myös paljon uutta tietoa ja plussaa myös siitä, että tässä oli tosi paljon kuvia! Tässä kirjassa on sivuja 223.

Mitä kirjoja sä oot viimeksi lukenut? Tykkäsitkö siitä?

4 kommenttia:

  1. Huhhuh, näin monta kirjaa kuukaudessa? :D Mä luin viimeks Potterit ja tykkäsin tottakai, ainut kirjasarja jota luen, haha! :D

    VastaaPoista
  2. Jessus miten monta kirjaa yhen kuun aikana! Ite sain just ja just yhen luettua kaikkien kiireitten joukossa :D

    🖤:llä sofilmas.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Tuo Ainoa taivas pääsi lukulistalle! Uskontoihin liittyvät kirjat ovat tosi mielenkiintoisia :) Jos et oo vielä lukenu Taivaslaulu-nimistä kirjaa, niin suosittelen! Siinä kerrotaan lestadiolaisista.

    VastaaPoista
  4. Tuosta Lasipalatsista kiinnostuin kovasti, terkuin fantasiakirjafani, joka toivottelee ihanaa uutta vuotta. <3

    VastaaPoista