keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Viime aikojen plussat ja miinukset

Edellisestä kuulumispostauksesta onkin taas jo jonkin aikaa ja nyt vuorossa olisikin sellainen, tosin hieman eri tyylillä kuin yleensä. Ajattelin päivitellä nämä tammikuun kuulumiset tähän asti näiden plussien ja miinuksien kautta.

Plussat:

 Onnistunut joululoma. Ihan kaikkia suunnitelmia en ehtinyt toteuttaa, mutta ei se haittaa. Pääasia että oli kiva ja rentouttava loma!

 Koulujen alkaminen. Kuulun varmaan niihin harvoihin ihmisiin, jotka tykkäsi mennä takaisin kouluun. Mulla oli kuitenkin kolmen viikon joululoma, niin loppuajasta meinasi tulla jo hieman tylsää ja oli kiva palata takaisin kouluun.

 Vapaapäivät. Mulla oli viime viikolla torstai ja perjantai vapaapäiviä, koska mulla ei tosiaan oo mitään lukuaineita, koska oon käynyt lukion ennen tuonne kouluun menoa. Lisäksi mulla on nyt taas tää loppuviikko vapaata.

 Aurinko. Viime viikolla tosi monena päivänä aurinko paistoi ja nytkin kun katsoo ikkunasta ulos, niin aurinko paistaa. Kyllä tuo aurinko kummasti piristää mielialaa.

 Vanhaan musiikkiin uudelleen rakastuminen. Tai noh, vanhaan ja vanhaan. Kuuntelin viime viikolla biisejä, joita kuuntelin silloin ala-asteella ja vaikka luukutin niitä silloin siihen kyllästymiseen asti, niin nyt ei oo kyllästymisestä kyllä enää mitään tietoakaan :-D

 Unirytmin saaminen edes jollakin tasolla takaisin inhimilliseksi. Vaikka mulla näitä vapaapäiviä onkin ollut nyt jo pari tämän ja edellisen viikon aikana, niin oon silti malttanut mennä suht aikaisin nukkumaan joka ilta.

 Lumi. Kuten jo edellisessä postauksessa sanoinkin, niin tännekin on vihdoin ja viimein satanut lunta! Oon kuitenkin sitä mieltä, että täällä ei tarvita enää yhtään enempää lunta, vaan tää on ihan se maksimimäärä.

 Uusien kirjojen löytäminen lukulistalle. Mun lukulista tuntuu kasvavan päivä päivältä ja mulla on koko ajan valinnanvaikeus, että mitä lukisin seuraavaksi. Yritän kuitenkin saada ensin kirjaston kirjat luettua ennen kuin siirryn lukemaan omia kirjojani :-D
DSC_0652
Miinukset:

Kylmyys. Ja siis eihän tuo pakkanen edes oo vielä paha, koska täällä on ollut kylmimmillään tähän mennessä vaan -6 astetta, mutta silti se tuntuu kauhean kylmältä. Kaikenlisäks meidän asuntolan keittiö on koko ajan ihan kylmä, että siellä ei melkein pysty olemaan, vaikka patteri on ihan täysillä. Onneks me saadaan sinne pian lisäpatteri!

Pääkipu. Mulla on nyt tammikuussa ollut taas poikkeuksellisen monta kertaa pää kipeä. Onneksi särkylääkkeet auttavat kuitenkin melkein heti.

Kiire. Huolimatta vapaapäivistä, mulla on tuntunut olevan viime aikoina koko ajan kiire ja sen takia tänne blogiinkin on tullut paljon vähemmän postauksia kuin mitä olisin halunnut.

Tylsyys. Näinä vapaapäivinä ei oikein meinaa olla mitään tekemistä, koska suurin osa kavereista on koulussa. Tää kohta saattaa kuulostaa vähän ristiriitaiselta kun katsoo tuota edellisestä kohtaa, mutta molemmat on kyllä ihan totta :-D Myös toi valotaulun teksti liittyy näihin kahteen kohtaan ;-)

Suunnitelmien meneminen pieleen. Ollaan nyt parina viikonloppuna meinattu mennä kaveriporukalla katsomaan Wonder elokuviin, mutta aina viime hetkillä jokin meidän suunnitelmassa on mennyt pieleen.

Kynnen katkeaminen. Multa katkesi viime sunnuntaina etusormen kynsi sellaisesta kohtaa, että siitä tuli verta ja voi sitä kipua. Joskus toivoisin, että mulla olisi kestävämmät kynnet, koska mun kynnet katkeaa tosi helposti.

Kännykän huonontunut akku. Oon huomannut, että mun kännykästä on huonontunut akku tosi paljon. Onhan tuo toisaalta ollut mulla jo puolitoista vuotta, mutta silti harmittaa kun akku menee tosi nopeasti, vaikka ei mitään sen erikoisempia tekisikään kännykällä.

Mulle tuli just äsken kännykkään ilmoitus siitä, että mun varaamat kirjastonkirjat on saapunut kirjastoon, joten mä tästä suuntaankin seuraavaksi hakemaan sitten niitä, jee! Kerropas mitä just sulle kuuluu tällä hetkellä ja mitä oot tehnyt viime aikoina :-)

20 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Tuohon kynsijuttuun saattaisi sinkki auttaa! Myös biotiinista voisi olla hyötyä, koska se on hiuksille, iholle ja kynsille. Sinkin ja biotiinin pitäisi siis vahvistaa kynsiä, ja itse kun käytän biotiinia, niin kynnet ainakin kasvaa nopeammin mitä ennen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Biotiinia oonkin joskus kokeillut ja se kyllä vahvisti ainakin mun hiuksia. Pitääpäs kokeilla myös tuota sinkkiä :) Kiitos vinkeistä!

      Poista
  2. Haha, mulla on toi ihan sama ongelma, että lukulista kasvaa tosi pitkäksi :D Pitää vaan eka lukea nämä kirjat mitkä nyt löytyvät kotoa ennen kuin menee kirjastoon. Paistaispa täälläkin aurinko, se on niin ihana piristys♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita hyvän ja lupaavan kuuloisia kirjoja vaan ilmestyy koko ajan lisää ja lisää, hahah :D Mä oon lainannut kirjastosta viime aikoina aika paljon kirjoja ja sen takia mun pitää lukea ne ennen kuin alotan omien kirjojen lukemista :D Toivottavasti aurinko alkaa näyttäytymään sielläkin päin ♥

      Poista
  3. Kiva kuulla sun kuulumisia! Komppaan niin tuohon, että lukulista vain venyy ja venyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jotenkin sellanen tunne, että tän tulevan vuoden aikana tuun lukemaan enemmän kirjoja kuin viime vuonna, koska tää lukulista tosiaan vain paisuu paisumistaan :D

      Poista
  4. Kivasti toteutettu postaus jälleen! Mäkin odotan aina koulussa olevia lähipäiviä, sillä meidän ryhmä on aivan mahtava ja hauskoja tyyppejä täynnä. Kerrankin koulu on ihanaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäsit! ♥ Joo, kerrankin voi sanoa, että luokalla on ihan huipputyyppejä, koska tähän mennessä jokaisessa koulussa on ollut myös sellaisia ihmisiä, joiden kanssa ei ole tullut niin paljon puhuttua syystä tai toisesta :D Ja muutenkin koulu tuntuu paljon mielenkiintoisemmalta, kun on sellainen ala, joka ihan oikeasti kiinnostaa!

      Poista
  5. Itse kanssa kamppailen kotona kylmyyttä vastaan. Asutaan siis kaupungin vuokra-asunnossa ja ilmeisesti he pihistelevät lämmityskustannuksista. Täällä oli syksylläkin pitkään superkylmä, kun lämmitykset laitettiin vasta lokakuussa päälle. Nyt pakkasten tultua oon välillä pitänyt kotona kolmea kerrostoa vaatetta päällä, älytöntä! Ulkona sen sijaan tarkenee tosi hyvin, kun ulkoillessa käytän paksua laskettelutakkia (sillä tulee -6 asteessakin kuuma jos paksumpi pitkähihainen) sekä lämpöisiä hanskoja ja ulkohousuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kuulostaapa kurjalta :/ Eihän tuollaisessa kylmyydessä oo kiva nukkuakaan. Totesin tämän syksyllä, kun meidän huoneissakin oli tuolla asuntolalla kylmä ja sai nukkua kaksi pitkähihaista ja peitto päällä, että tarkeni edes jotenkin. Toivottavasti teillä alkaa tuo lämmitys toimimaan kunnolla, koska ei kylmässä oleminen tosiaankaan ole hääppöistä. Nuo paksut laskettelutakit on kyllä tosi lämpimiä ja rakastan niitä yli kaiken ♥ Ulkohousuista tulikin mieleen, että mun pitäisi varmaankin ostaa uudet toppahousut, koska mun edelliset on jo niin huonossa kunnossa :D

      Poista
  6. Siis älä muuta sano, asteita on vielä alle -10 mutta silti se -6 tuntuu hurjan jäätävälle jos on pukeutunut oman tyylin mukaan eikä vuoraantunut paksuihin vaatteisiin :D Ei oo vielä tottunut oikein kun ei ole ollut niitä perus -20 asteen pakkasia mitä yleensä aina on tammikuussa. Ei toki haittaa, olisipa koko ajan Suomen talvi -2 paikkeilla niin ei olis oikeesti kylmä ja saisi edes asukuvia kunhan vähän pidempään pysyisi tuo aurinko taivaalla:D

    Kivoja plussia ja ei-niin-kivoja miikkoja, mukava lukea kuulumisesi tällä tyylillä 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens viikolle ainakin tänne päin on luvattu jo -20 astetta, joten saapa nähdä miten jäässä mä silloin tuun olemaan, hahah :D Mä tykkään kyllä pakkasesta, mutta ei sekään kuitenkaan saa nousta liikaa. Tuo 5-7 astetta on vielä ihan siedettävä, mutta siitä jos vielä vähän korkeammaksi nousee, niin ihan jäässä kyllä oon, vaikka olisin pukenut kuinka lämpimästi :D Asukuvista tulikin mieleen, että mä niin toivoisin, että mulla olisi joku joka suostuisi ottamaan edes joskus asukuvia. Niitä kuin ei koskaan mun blogissa ole nähty. Pikkusiskoa oon monta kertaa yrittänyt suostutella kuvaajaksi, mutta ei se oo oikein lämmennyt ajatukselle.. :D Kiva, että tykkäsit tästä postauksesta! ♥

      Poista
  7. Kiva postaus! :) Tuo kylmyys on ihan kauheaa! Yleensä vielä kun vähänkin tuulee, niin tuntuu heti niin paljon kylmemmältä! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Varsinkin sunnuntaina täällä oli ihan hirveä tuuli ja kun menin laittamaan auton tuulilasin päälle peittoa, ettei ikkuna jäätyisi, mä meinasin ite jäätyä :/ Kun ensi viikoksi on luvattu kovaa pakkasta, niin toivottavasti silloin ei tuulisi ainakaan hirveän kovaa.

      Poista
  8. Aargghh pääkipu on niin hanurista! Kynnen katkeaminen pahasta kohtaa voi olla monta päivää kipeä. Täällä sain ihan törkeän syvälle naisluolaa tehdessä pitkän tikun ja omg mikä homma oli sitä poistaa.

    Kivaa ja lumista viikkoa Sofia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin inhottavaa, varsinkin tällaiselle ihmiselle kenellä on migreeni :( Tuon kynnen katkeamisen jälkeen sainkin olla varovainen muutama päivää, koska pienikin kosketus siihen otti kyllä kipeää. Voi ei, tikkujenkin saaminen on niin kauheaa. Mulla meni kans pari kesää sitten tikku aika syvälle jalkapohjaan ja sen ottamisessa pois menny kyllä hetki jos toinenkin :/ Kivaa viikkoa myös sulle! ♥

      Poista
  9. Nämä plussat ja miinukset on kiva tapa kertoa kuulumisia! :) Vaikkeivat nuo miinukset aina niin mukavia tietenkää ole.. :/ Mullakin katkeaa kynnet tosi helposti, mikä on ärsyttävää. Tuon Wonder elokuvan haluaisin myös itsekkin käydä katsomassa :) On myös ihanaa kun on satanut lunta sekä parina päivänä paistanut aurinkokin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi noissa miinuksissa ei kuitenkaan ollut tällä kertaa mitään hirveän vakavaa :D Oon niin kateellinen yhdelle mun kaverille, kenellä on tosi vahvat kynnet, eikä ne katkea sitten millään :D Mä luin tuon Wonder kirjan tuossa parisen viikkoa sitten ja sen myötä sitten innostuin myös tuosta elokuvasta ja sen oonkin nyt vihdoin ja viimein menossa kattomaan viikonloppuna! Lumi ja aurinko piristää kyllä mieltä ♥

      Poista
  10. Unirytmi munkin täytyisi saada kohdalleen ja pian... :D Ja joo, kynnen katkeaminen on ärsyttävintä ikinä. Mulla on tosi heikot kynnet luonnostaan niin katkeilua tapahtuu liiankin usein :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä onkin aina kova työ saada unirytmi palaamaan takaisin normaaliin suntaan, ainakin mulla :D Kynnen katkeaminen on hirveää, jos se katkeaa ihan tuosta juuresta, koska silloin saa olla muutaman päivän varuillaan, ettei vaa loukkaa sitä mihinkään D: Mullakin on tosi heikot kynnet ja ne katkeaa tosi helposti. Ihailenkin aina mun kaverin kynsiä, jotka on tosi kauniit ja vahvat. Saispa itekin sellaiset kynnet! :D

      Poista