tiistai 4. joulukuuta 2018

Marraskuun luetut kirjat

Marraskuu oli kirjojen suhteen taas tosi rikas kuukausi ja hämmästyin kuinka monta elämäkertakirjaa sitä tulikaan luettua, yleensä kun en niitä juuri ollenkaan lue. Nytkin tällä hetkellä mulla on kirjastosta kolme eri elämänkertaa lainassa, jotka pitäisi lukea tässä joulukuun aikana. Mutta nyt näihin marraskuun kirjoihin!
DSC_0993
Laura Suomela - Silmänkääntötemppu
16-vuotiaat Alma ja Sofia ovat parhaat ystävät. Yleensä he eivät salaa toisiltaan yhtään mitään, mutta sitten Alma näkee jotakin mitä hänen ei todellakaan olisi pitänyt nähdä ja hän ei pysty kertomaan asiasta Sofialle. Missä menee rehellisyyden ja toisen suojelemisen raja?

Tämä kirja oli ollut jo pitkään mun lukulistalla, mutta en päässyt aloittamaan sitä ennenkuin nyt marraskuussa vasta. Kirja oli hyvä ja siinä oli nopeatempoinen juoni (minkä takia ehkä tykkäsinkin tästä), mutta paikkapaikoin kirjasta kyllä huomasi, että tämä on vähän nuoremmille suunnattu. Se ei kuitenkaan haitannut juurikaan! Tässä kirjassa on 207 sivua.
DSC_0994
Patricia McCormick - Viilto
Callie ei puhu mitään yhtään kenellekään, mutta sen sijaan hän tarkkailee jatkuvasti mitä hänen ympärillään oleville ihmisille, jotka asuvat myöskin "Laholatvassa", tapahtuu. "Laholatva" on paikka, johon Callie on viety viiltelyn takia. Vaikka Callie yrittääkin katkaista suhteensa ympäröivään maailmaan, pian hän tempautuu ensin melkein tahtomattaan muiden tyttöjen juttuihin ja tajuaa, että hänellä on valta päättää elämästä ja kuolemasta...

Tää kirja on kieltämättä vähä synkkäsävynen, mutta ei kuitenkaan ainakaan mun mielestä liian synkkä. Ja koska kirja on kirjoitettu minä-muotoon, se tekee kirjasta helposti luettavan ja myös tosi mielenkiintoisen. Suosittelen kyllä tämän lukemista! Sivuja tässä kirjassa on 171.
DSC_0995
Sisko Latvus - Kaksi sateenkaarta
Kirjan tapahtumat sijoittuu vuoteen 1991, jolloin Viro julistautui itsenäiseksi ja Neuvostoliitto hajosi. Neuvostoliiton hajoamisen myötä myös 15-vuotiaan Innan maailma hajoaa kappaleiksi. Mihin voi enää uskoa, kun kaikki tähän asti opetettu kääntyy nurinniskoin?

Mua on aina kiinnostanut historia ja sen takia kiinnostuin tästäkin kirjasta. Tää kirja oli ihan ok, mutta ei kuitenkaan parhaimpia mitä oon lukenut. Tämän lukemisessa mulla meni näistä kirjoista myös kaikkien pisimpään, vaikka tämä ei edes ollut kaikkein paksuin. Ehkä vähän tylsähkö tai sitten mä vaan odotin tältä kirjalta paljon enemmän. Tässä kirjassa sivuja on 264.
DSC_0996
Julie Berry - Kunnes kerron totuuden
Neljä vuotta sitten Judith ja hänen ystävänsä Lottie katosivat. Kaksi vuotta myöhemmin vain Judith palaa takaisin, mykkänä. Judith on ainoa, joka tietää mitä noiden vuosien aikana tapahtui, mutta ei pysty kertomaan niistä kenellekään. Kylässä asuvan tytön, Marian, aloitteesta Judith alkaa opetella uudestaan puhumista ja vähitellen kaikki salaisuudet paljastuu.

Siis wau, tämä on yksi parhaimmista kirjoista, mitä oon hetkeen lukenut! Kieltämättä aluksi ehkä vähän "kankea" lukea tai mulla ainakin kesti jonkin aikaa ennenkuin pääsin tarinaan oikein kunnolla mukaan. Mutta sitten kun siihen pääsi, ei malttanut olla laskematta kirjaa kädestä melkein hetkeksikään. Tätä kirjaa suosittelen ehdottomasti! Sivuja tässä on 288.
DSC_0997
Simon Critchley - Bowie
Bowie on samaan aikaan sekä nostalginen että oivaltava muistokirja David Bowien urasta ja musiikista, sen eri kausista ja hahmoista ja niiden vaikutuksesta musiikkiin, kulttuuriin sekä koko yhteiskuntaan.

Vaikka David Bowiesta tykkäänkin, niin jotenkin tämä kirja ei vain iskenyt. Luulin, kun tätä lainasin että tämä olisi nimenomaan elämänkerta, mutta kirjassa kerrottiinkin vain kirjailijan näkökulmasta asioita. Luin tämän kuitenkin yhden päivän aikana, eikä missään vaiheessa iskenyt sellaista fiilistä, että haluaisin jättää kirjan kesken. Tämäkään ei vain vastannut sitä, mitä aluksi tältä odotin. Tässä on 202 sivua.
DSC_0998
Gayle Forman - Jos vielä jään
Eräänä harmaana talviaamuna Mia lähtee perheensä kanssa ajelulle, ja yhdessä ohikiitävässä hetkessä mikään ei ole enää ennallaan. Hän herää onnettomuuspaikalta ja huomaa seuraavansa tapahtumia ulkopuolisena ja näkymättömänä. Musertavan menetyksen edessä Mian on tehtävä päätös, jossa ei ole kyse ainoastaan hänen tulevaisuudestaan vaan koko elämästä.

Tää kirja oli tosi koskettava ja tämänkin luin vain yhden päivän aikana. Tässäkin kirjassa oli hyvää se, että koko kirja oli kirjoitettu minä-muodossa. Tässä kirjassa on 189 sivua.
DSC_0999
Laura Jackson - Freddie Mercury elämäkerta
Kirja kattaa Freddie Mercuryn koko uran aina hänen traagiseen kuolemaansa saakka. Queen -yhtyeen jäsenten ja Mercuryn lähimpien ystävien ainutlaatuiset haastattelut piirtävät lukijalle moniulotteisen kuvan yhdestä kaikkien aikojen suosituimmasta rock-ikonista.

Siis tässä ehdottomasti kaikkein mielenkiintoisin kirja, mitä luin kuukauden aikana! Kuten taisinkin jo mainita, niin Bohemian Rhapsody -leffan myötä innostuin Queenin musiikista ja innostuin myös lainaamaan pari Queeniin liittyvää kirjaa kirjastosta. Jos sua yhtään kiinnostaa Queen, niin todellakin suosittelen lukemaan tän kirjan! Tässä on 271 sivua.
DSC_1000
Michele Primi - Queen: Koko ura
Tässä kirjassa käydään läpi bändin koko kuohuva ura: varhaiset vuodet, kaikki levytykset ja kaikki live-esiintymiset. Samoin seurataan yhtyeen yksittäisten jäsenten vaiheita ja soolouria sekä bändin kokoonpanon muutoksia alkuvuosien kokeiluista Freddie Mercuryn kuolemaan ja yhteistyöhön Paul Rodgersin kanssa.

Tässä kirjassa sitten puolestaan keskitytään kaikkiin Queenin jäseniin, ei pelkästään Freddieen, mikä tekikin tästä kirjasta mielenkiintoisen. Tässä kirjassa on 237 sivua, mutta tää on niin jäätävän iso ja sivuilla on niin pientä tekstiä, niin luulin että mulla menis koko loppu marraskuu tämän lukemiseen, mutta ei. Aloitin tämän yhtenä perjantai-iltana ja sunnuntain iltapäivään mennessä olin lukenut kirjan loppuun. Tämä oli tosi mielenkiintoinen kirja ja voisin lukea sen toisenkin kerran vaikka heti.
DSC_1001
Emily Herbert  - Michael Jackson Popin kuningas 1958-2009
Kaunistelematon tarina Michael Jacksonista, jonka julkinen henkilökohtainen elämä yhdessä menestyksekkään uran kanssa on tehnyt hänestä ja hänen lauluistaan unohtumattoman osan pop-kulttuuria.

En muista oonko täällä blogissa sanonut olevani suuri Michael Jackson fani, mutta nyt ainakin oon sen maininnut. Silti en ole koskaan aiemmin lukenut yhtäkään Michaelista kertovaa kirjaa ja päätinkin nyt sitten rikkoa tämän "vääryyden." Tämä kirja sisälsi mullekin uutta tietoa Michael Jacksonista ja oli tosi mielenkiintoinen. Tässä on 221 sivua.
DSC_1002
Chris Roberts - Michael Jackson The King of Pop 1958-2009
Samaan syssyyn lainasin myös toisen kirjan Michael Jacksonista sen kummemmin kattomatta, minkä kielinen kirja on. Oletin jotenkin kannen perusteella sen olevan englanniksi, mutta kun avasin kirjan, huomasin että se olikin suomeksi, hahah. Tässä kirjassa on pitkälti aikalailla samat jutut, kuin mitä tuossa edellisessäkin, mutta tässä kirjassa on paljon enemmän kuvia, mikä teki tästä vähän mielenkiintoisemman. Tässä kirjassa on 144 sivua.
DSC_1003
Jennifer Mathieu - Näpit irti!
Yhtenä päivänä Viv päättää, että nyt riittää. Miksi jalkapallojoukkueen poikien annetaan kouria tyttöjä koulun käytävillä ilman rangaistusta? Miksi heidän ällöttäviin kommentteihin ei puututa? Viv kutsuu muita tyttöjä kapinaan, ja muut tytöt vastaavat.

Mulla ei ole mitään muistikuvaa siitä, miten törmäsin kirjastossa tähän kirjaan, mutta heti takakannen luettuani mulle oli selvää, että tämän kirjan tuun lukemaan. Välillä tätä kirjaa lukiessa tuntui siltä, kuin olisi itse mukana tapahtumissa ja se teki tästä kirjasta mun mielestä tosi hyvän. Suosittelen! Sivuja tässä kirjassa on 310.

Huhhuh, siinä oli kaikki marraskuun kirjat!😄 Yhdestä päivästä jäi kiinni, että vielä yksi kirja olisi tullut tähän postaukseen mukaan, mutta se jää nyt sitten joulukuun luettujen kirjojen postaukseen. Oliko joku näistä kirjoista sulle ennestään tuttu ja millaisia kirjoja sä oot lukenut viime aikoina?

4 kommenttia:

  1. Siinäpäs oli aimo kasa kirjoja, oon vähän kade! *.* Jos vielä jään sekä Näpit irti kuulostavat sellaisilta kirjoilta, että lisään ne omaan lukulistaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, marraskuussa oli iltaisin paljon aikaa lukea kirjoja, hahah :D Kannattaa kyllä lukea nuo kirjat, ne oli tosi mielenkiintoisia molemmat :)

      Poista
  2. Olisipa aikaa lukea... Tuo Viiltoja kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkä se siirtyy seuraavaksi lukulistallani! Ja ehkä joululomalla voisi vihdoin hengähtää koulun, hevostelun ja uimisen osalta ja tarttua kirjaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin vähän vaihtelee kuukausittain, että miten on aikaa lukea :D Nyt marraskuussa iltaisin oli paljon aikaa, hahah :D En yleensä lue Viilto tyylisiä kirjoja, mutta jotenkin kansi houkutteli ottamaan sen ja en kyllä pettynyt siihen. Kannattaa ehdottomasti lukea! :)

      Poista