torstai 7. kesäkuuta 2018

Toukokuun luetut kirjat

Nyt tämän viikon ensimmäisenä vapaapäivänä on hyvä hetki tulla postaamaan taas blogiin!  Tämänkään päivän ei alunperin pitänyt olla vapaapäivä mulle, mutta vaihdoin mun työkaverin kanssa vuoroa, joten täällä sitä vietetään sitten vapaapäivää. Mietin jonkin aikaa tämän ja yhden toisen postauksen julkaisemisen välillä, mutta päädyin sitten lopuksi tähän, koska mun mielestä on kuitenkin kiva julkaista tämä vielä näin kesäkuun alkupuolella. Postauksen aiheena siis toukokuun aikana luetut kirjat, joita kertyi aikalailla sellainen "perusmäärä", mitä yleensäkin luen kuukauden aikana :-D
DSC_0910
Chas Newkey-Burden - Amy Winehouse Popdiivan blues
Amy Winehouse oli elinaikanaan yksi kohutuimmista laulajista. Tämä kirja ilmestyi ennen laulajan kuolemaa ja käsittelee hänen elämäänsä elämäkertojen tyypilliseen tapaan.

En tiedä kuinka monelle tämä tulee yllätyksenä, mutta tykkäsin (ja tykkään kyllä edelleen!) tosi paljon Amyn musiikista. Pari vuotta sitten sain äidiltä joululahjaksi Amysta kertovan dokumentin ja se oli tosi mielenkiintoinen. Sain vasta kirjastossa käydessäni tietää, että Amysta on myös kirjoitettu kirja. Tämä oli ihan hyvä, mutta olisi kiva saada tästä myös päivitetty versio, koska tämä olikin jo reippaasti yli kymmenen vuotta vanha. Suosittelen kuitenkin lukemaan, jos kiinnostaa tutustua Amyn elämään yhtään tarkemmin! Sivuja tässä kirjassa on 224.
DSC_0911
Jesse Andrews - Maailmankaikkeuden huonoin elokuva eli minä, Earl & kuolemansairas tyttö
Elokuvan tekoa harrastava Greg Gaines haluaa olla kaikkien silmissä mahdollisimman tavallinen. Kun Greg joutuu pitämään seuraa leukemiaa sairastavalle Rachelille, koko hänen elämänsä muuttuu.

Lainasin tämän kirjan pelkästään kannen perusteella ja joskus se on kannattavaa ja joskus taas ei. Tässä tapauksessa se oli jotakin noiden kahden väliltä. Tykkäsin kyllä kirjan juonesta ja ylipäänsä ideasta, mutta jotenkin tämä ei ihan kunnolla sytyttänyt ja kirja oli paikoittain ehkä hieman sekavakin. Yleisarvio kirjasta on kuitenkin ihan ok. Ja huhhuh, miten pitkä nimi tällä kirjalla on kokonaisuudessaan! :-D Sivuja tässä kirjassa on 280.
DSC_0912
Cecelia Ahern - Viallinen
Seitsemäntoistavuotiaan Celestine Northin elämä on kaikin puolin täydellistä. Hän on suosittu koulussa, hän on esimerkillinen tytär, ja hänen poikaystävänsä on arvostetun perheen poika, joka saa sydämen läpättämään. Mutta sitten Celestine rikkoo sääntöä, jota ei missään nimessä saa rikkoa, ja sillä on mullistavat seuraukset. Häntä uhkaa tuomio - ja leima, joka sulkee hänet yhteisön ulkopuolelle.

Tämän kirjan lukemista olin odottanut kuin kuuta nousevaa, koska tämän tyylisistä kirjoista tykkään kaikkein eniten ja olin kuullut tästä kirjasta niin paljon positiivista palautetta. En todellakaan joutunut pettymään ja tämä kirja nouseekin kirkkaasti kuukauden parhaaksi kirjaksi. Tämän aloitettua kirjaa ei olisi millään malttanut jättää käsistään pois ja luinkin tämän sitten loppujenlopuksi puolessatoista päivässä. Vahva suositus siis! Sivuja tässä kirjassa on 428.
DSC_0913
Carlos Ruiz Zafón - Marina
Livahdettuaan eräänä päivänä sisäoppilaitoksesta harhailemaan Barcelonan kaduille Óskar Drai tutustuu Marinaan ja tämän erakkomaiseen isään. Óskar rakastuu Marinaan korviaan myöten, mutta tytöllä ja tämän isällä on synkkä salaisuus. Tutustuminen Marinaan johdattaa Óskarin Barcelonan unohdettuihin kortteleihin ja historiaan hautautuneen mysteerin jäljille.

Mä muistan kuinka katsoin tätä kirjastossa jo tämän ilmestymisvuonna 2013, mutta jätin sen kuitenkin silloin lainaamatta. Nyt törmäsin tähän uudestaan, enkä malttanut olla lainaamatta tätä. Tämä kirja oli tosi mielenkiintoinen ja jännittävä. Välillä jouduinkin miettimään, että uskallanko tätä lukea eteenpäin illalla ennen nukkumaanmenoa. Jos tykkäät jännityksestä, niin tässä kirja just sulle! Sivuja tässä kirjassa on 282.
DSC_0914
Maya Van Wagenen - Suosittu - omaelämäkerta
Koulun sosiaalisessa arvoasteikossa pohjilla oleva Maya Van Wagenen saa sattumalta käsiinsä 1950-luvulla ilmestyneen oppaan, jonka neuvoilla kenestä tahansa pitäisi tulla kaunis, tyylikäs ja suosittu. Maya päättää ryhtyä salaiseen ihmiskokeeseen ja seurata vanhan kirjan vinkkejä kirjaimellisesti. Hän alkaa pukeutua 50-luvun tyyliin ja hylkää koulumaailman kirjoittamattomat säännöt tekemällä rohkeasti tuttavuutta kaikkien kanssa. Liki vuoden kestävän projektin seuraukset ovat hämmentäviä!

Täytyy myöntää, että tämä kirja yllätti mut positiivisesti. Tämä on siis tosiaan omaelämäkerta, mikä teki tästä oikeasti tosi mielenkiintoisen ja lisäksi kirja oli kirjoitettu ikään kuin päiväkirjamuotoon. Amerikassa tämä kirja on noussut bestselleriksi, enkä kyllä yhtään ihmettele miksi, koska tämä oli tosi hyvä. Tässä kirjassa on 266 sivua.

Tällaiselta näytti siis mun kirjasaldo toukokuussa. Ootko sä lukenut jotakin näistä kirjoista? Entä onko sulla antaa jotakin kirjavinkkiä mulle, koska kaipaisin niitä tällä hetkellä?

12 kommenttia:

  1. Ei ollut tuttuja kirjoja, mutta sitäkin mielenkiintoisempia :) Tuo Amy Winehousen kirja olisi kyllä kiva joskus lukea! Myös tuo Viallinen alkoi kiinnostamaan, tosi mielenkiintoisen oloinen kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todellakin, etenkin tuota Viallista! :) En malta odottaa sitä, kun heinäkuussa tuosta sarjasta ilmestyy toinen osa!

      Poista
  2. Ei vitsi tuo Suosittu ja Viallinen vaikuttaa niin hyvältä! :) Mä palailen taas lukuharrastuksen pariin turvallisesti Harry Pottereiden parissa, hah :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli tosi hyviä ja koukuttavia molemmat :) Potterit on parhaita ♥ Mäkin yritän nyt tässä kesän aikana ehtiä lukemaan ne kaikki, koska se on muodostunut perinteeksi tässä vuosien saatossa :D

      Poista
  3. Ton Viallisen haluaisin ehdottomasti lukea, jospa se pian olisi kirjastossa vapaana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todellakin :) Toivottavasti saisit sen sun käsiin mahdollisimman pian!

      Poista
  4. Oi olet ehtinyt tosi paljon lukemaan ja tuo Amy Winehouse oli varmasti mielenkiintoinen. Ihanaa viikonloppua Sofia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin tosi mielenkiintoinen ja sen takia sen lukemisessa ei hirveän kauaa kestänytkään :D Kivaa viikonlopun jatkoa sinne! ♥

      Poista
  5. Itse en kirjoja lue, mutta Amy Winehouse on kyllä oikea womancrush!! <3


    luonnostaanvalkea.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit sun kannattaa ehdottomasti lukea toi Amyn kirja! :) Amyn tyyli oli kyllä tosi upea ja ennenkaikkea persoonallinen ♥ Kiitti kommentista!

      Poista
  6. Tosi kivoja nää kirjapostaukset, saa vinkkejä mitä vois etsiä kirjastosta! Kiitos näistä :)

    https://miunmielessa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla, että näistä tykätään, etenkin kun itse tykkään toteuttaa näitä! :) ♥

      Poista